«Παραλία» στα 350 χλμ./ώρα το Mercedes-AMG One (+video)

To Mercedes-AMG One σχεδιάστηκε για να περνάει «βιδωμένο» τις στροφές, αξιοποιώντας στο έπακρο τα αεροδυναμικά βοηθήματα και την τεχνολογία Formula 1. F1, ωστόσο, δεν θυμίζει μόνο στην κάθετη δύναμη, τα φρένα και την ευκολία με την οποία «καταστρέφει» χρονόμετρα σε πίστες. Έχει και έναν κινητήρα παρμένο από παλιότερο μονοθέσιο του Lewis Hamilton, να παράγει σχεδόν 1.100 άλογα και να στροφάρει μέχρι τις 11.000 σ.α.λ.

Και να μην ήθελε να πηγαίνει σαν δαίμονας στην ευθεία το γερμανικό hypercar, με τέτοια ισχύ και τόσο χαμηλό βάρος (1.678 κιλά είναι πούπουλο για υβριδικό με 4 ηλεκτροκινητήρες). Κάθε ένας από τους 1.063 ίππους του συνδυασμού 1.6 V6 twinturbo – 4 ηλεκτρομοτέρ καλείται να κουβαλήσει μόλις 1,57 κιλά, συνδράμοντας τα μέγιστα σε επιδόσεις του στυλ 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δλ., 0-200 χλμ./ώρα σε 7,0 δλ. και τελική 352 χλμ./ώρα. Το One μπορεί με την ίδια άνεση να «καταπιεί» ευθείες, όσο και στροφές, άσχετα αν μιλάμε για πίστα ή δημόσιο δρόμο.

Ένας πολύ τυχερός YouTuber, ονόματι Gercollector, κατάφερε να πάρει στα χέρια του την κορωνίδα της Mercedes-AMG και να τη βγάλει στην autobahn, έχοντας το «ελευθέρας» των Γερμανών για οδήγηση τέρμα γκάζι. Οι autobahn εξάλλου αρέσκονται σε τέτοιου είδους περάσματα, στα σημεία όπου δεν έχουν όριο ταχύτητας. Νομιμότατα, παίρνεις ένα hypercar σαν το «Ένα», πατικώνεις το δεξί πεντάλ στο δάπεδο κι ό,τι γράψει το κοντέρ. Στην προκειμένη, 347 χλμ./ώρα. Αυτό, ωστόσο, δεν είναι το ανώτερο που μπορείς να δεις στο μόνιτορ του One. Όχι γιατί η επίσημη τελική δηλώνεται στα 352 χλμ./ώρα, αλλά γιατί ο τρόπος που τραβάει στα 347 χλμ./ώρα -πριν ο οδηγός αναγκαστεί να αφήσει, λόγω κίνησης- δείχνει ότι κάλλιστα μπορεί να αγγίξει (ή να ξεπεράσει) και τα 360 χλμ./ώρα! Τόσο άκοπα, σαν να απολαμβάνεις το μπάνιο σου στην παραλία.

Get it on Google Play Download on the App Store