Μεταχειρισμένα Nissan Pulsar 1.5 dCi συμφέρουν

Οι ανατιμήσεις στα καινούργια αυτοκίνητα έχουν συμπαρασύρει αναλόγως και τα μεταχειρισμένα. Ειδικά τα πιο δημοφιλή πενταετίας έχουν φτάσει να πωλούνται σε υψηλότερες τιμές από αυτές που κόστιζαν καινούργια! Οπότε ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να διευρύνει τις επιλογές του και να κοιτάξει τα μοντέλα που συμφέρουν περισσότερο και έχουν παραμείνει στις παλιές τιμές.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το Nissan Pulsar 1.5 dCi, το οποίο είναι ένα αξιόλογο μικρομεσαίο 5θυρο χάτσμπακ για όσους θέλουν ένα άνετο οικογενειακό αυτοκίνητο με δυνατό και χαμηλής κατανάλωσης κινητήρα. Τα περισσότερα έχουν πρώτη ταξινόμηση τα έτη 2015-2016 και προσφέρονται κυρίως μεταξύ 11.000-13.000 ευρώ. Πληροφοριακά, το 2014 οι τιμές του ως καινούργιο κυμαίνονταν μεταξύ 18.690-22.920 ευρώ (χωρίς το όφελος της απόσυρσης).

Εξαιρετικός ο 1.5 dCi – «γαλλικό» πάτημα

Στους «άσσους» του Nissan Pulsar είναι ο 1.500άρης κινητήρας της Renault, ο οποίος στην συγκεκριμένη περίπτωση αποδίδει 110 ίππους. Σε συνδυασμό με την μπόλικη ροπή των 260 Nm από τις 1.750 σ.α.λ. και το σωστής κλιμάκωσης 6τάχυτο κιβώτιο, ο οδηγός απολαμβάνει γεμάτο τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές, σβέλτες επιδόσεις ειδικά εν κινήσει και λιγοστές απαιτήσεις σε πετρέλαιο (5,9 λτ./100 χλμ. στη δοκιμή).

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.461
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 110/4.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 260/1.750
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 11,5
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 190
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)* 5,9
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) 94
Βάρος (κιλά) 1.307
*Δοκιμής

Κάτι ακόμα που εκπλήσσει ευχάριστα και ταιριάζει με τον οικογενειακό προσανατολισμό του αυτοκινήτου είναι η «γαλλική» άνεση που προσφέρουν οι αναρτήσεις του. Έτσι η πραγματοποίηση των όποιων διαδρομών αποδεικνύονται ευχάριστες, με τον οδηγό να λαμβάνει καλή πληροφόρηση για το τι κάνει το αυτοκίνητο σε κάθε περίπτωση μέσω του καλού σε αίσθηση και απόκριση συστήματος διεύθυνσης και την στιβαρότητα του πλαισίου. Το Pulsar είναι σε θέση να ικανοποιήσει και σε ρυθμούς γρήγορης κίνησης σε δρόμο με στροφές, παρουσιάζοντας ουδέτερη οδική συμπεριφορά και ελαφρώς υποστροφική στο όριο και με το ESP να επεμβαίνει άμεσα και διακριτικά.

Πολύ καλό σε χώρους και ποιότητα

Το εσωτερικό του Pulsar εστιάζει στην απλότητα και λειτουργικότητα, χωρίς σχεδιαστικές «εξάρσεις», όπως άλλωστε ισχύει και για το αμάξωμα των 4.387 χιλιοστών μήκους. Από πλευράς κατασκευής έχει γίνει χρήση μαλακού πλαστικού στο πάνω μέρος του ταμπλό και το φινίρισμα είναι καλό, όμως σε ορισμένα σημεία δεν λείπουν μικροατέλειες στη συναρμογή στις ενώσεις των πάνελ. Από τα πιο εντυπωσιακά του στοιχεία είναι ο πολύς χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών (αντίστοιχος με μεσαίων αυτοκινήτων), χάρη και στο μακρύ μεταξόνιο των 2,7 μέτρων. Αρκετά ικανοποιητικός είναι και ο χώρος αποσκευών των 385 λίτρων, για τις μεταφορικές ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας.

Σημείωση: Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές.

Get it on Google Play Download on the App Store