Νέα Mercedes X 350 d V6 με 258 PS

Η Mercedes X-Class έχει ήδη ξεκινήσει την καριέρα της και στην χώρα μας, ενώ εδώ μπορείτε να διαβάσετε και την αναλυτική δοκιμή μας για την τετρακίνηση X 250 d 4MATIC. Πλέον, η γερμανική μάρκα εν όψει και της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης, παρουσίασε και μια νέα έκδοσή της, την Χ 350 d 4MATIC.

Δείτε ακόμη: Νέο Honda CR-V και υβριδικό με τρεις κινητήρες

Πρόκειται για μία πανίσχυρη έκδοση η οποία πίσω από το θηριώδες αστέρι έχει έναν πετρελαιοκινητήρα V6 3.0 λτ. ο οποίος αποδίδει 258 ίππους και 550 Nm ροπής από τις 1.400 έως και τις 3.200 σ.α.λ. Τιμές που εγγυώνται πως σε κάθε περίπτωση το μοτέρ της Mercedes θα έχει άμεση απόκριση στο πεντάλ του γκαζιού και θα χαρίζει στον οδηγό του την δύναμη και τον έλεγχο που επιθυμεί ακόμη και σε χαμηλό ρυθμό περιστροφής.

Στα βασικά χαρακτηριστικά του κινητήρα οφείλουμε να αναφέρουμε την επίστρωση NANOSLIDE των κυλίνδρων του, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί και στην Formula 1. Ο V6 συνδυάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο 7G-TRONIC PLUS σύστημα τετρακίνησης 4MATIC.

Η Mercedes X 350 d συνοδεύεται και από πέντε διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, τα Comfort, ECO, Sport, Manual και Offroad, καθώς και σύστημα Start/Stop, το οποίο λειτουργεί σε όλα τα προγράμματα εκτός από το Offroad.

Από την άλλη, οι επιδόσεις της Mercedes X 350 d μόνο σε… αγροτικό δεν παραπέμπουν, καθώς για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 7,9 δλ. με την τελική της ταχύτητα να είναι στα 205 χλμ./ώρα. Όσο για τη μέση κατανάλωσή της, αυτή είναι στα 9,0 λίτρα/100 χλμ.

Διαβάστε επίσης: Νέος κινητήρας βενζίνης Toyota χωρίς turbo (+videos)

Στο εμφανισιακό κομμάτι, η Mercedes X 350 d έχει να επιδείξει νέα αξεσουάρ και σχέδια ζαντών αλουμινίου, σε 17, 18 και 19 ίντσες, μπάρες και κάλυμμα καρότσας καθώς και hard top.

Get it on Google Play Download on the App Store