Tesla Cybertruck κόλλησε σε δέντρο (+video)

Το Cybertruck έχει ακούσει πάρα πολλά για τις εκτός δρόμου δυνατότητές του, τα περισσότερα δικαιολογημένα. Στην προκειμένη, όμως, είχε απλά την ατυχία να πέσει σε «άμπαλους». Χρησιμοποιούμε πληθυντικό γιατί δεν είναι ακατάλληλος μόνο ο οδηγός, αλλά και εκείνοι που υποτίθεται ότι θα τον βοηθούσαν.

Το pick up της Tesla βρέθηκε στο Hidden Falls Adventure Park, που διαθέτει μερικές από τις πιο δύσκολες off road διαδρομές στην Αμερική. Τόσο δύσκολες, ώστε δυσκολεύονται ακόμα και hardcore βελτιωμένα 4×4 όπως θα δούμε. Ένα «αρματωμένο» Toyota Tundra, φερ’ ειπείν, λίγο ήθελε να κολλήσει, έχοντας και οδηγό που ξέρει τί του γίνεται. Το Cybertruck θεωρητικά έχει τα εφόδια (αερανάρτηση, τετραδιεύθυνση, προηγμένα ηλεκτρονικά), αλλά πρέπει και ο άνθρωπος στο τιμόνι να παίρνει «μυρωδιά» από τις καταστάσεις. Ή έστω, αν δεν μπορεί αυτός να το κάνουν οι άνθρωποι της διαδρομής, που υπάρχουν για να βοηθούν.

Αν το πιάσουμε από την αρχή, διαπιστώνουμε πως το Tesla ήταν καταδικασμένο να υποφέρει. Ο ιδιοκτήτης του πήγε να περάσει από τέτοια διαδρομή με τη γυναίκα και το παιδί του μέσα, σαν να πήγαινε για πικ νικ. Με το που άρχισε να σκαρφαλώνει τον λόφο φάνηκε ότι θα αντιμετώπιζε προβλήματα, αλλά όχι τόσο πολύπλοκα όσο τελικά τον βρήκαν. Το Cybertruck σπίναρε διαρκώς και πλάναρε προς τα δεξιά, χτυπώντας τελικά σε ένα δέντρο – κάτι που «φώναζε» ότι θα συμβεί, αλλά ο άνθρωπος που έκανε το κουμάντο από μπροστά δεν μπήκε στον κόπο να αποτρέψει. Δείτε κι έναν άλλον, που πετάει όπως να’ ναι πέτρες μπροστά από τον πίσω δεξιά τροχό, ώστε να τον βοηθήσει να βρει πρόσφυση. Το δέντρο -που ευτυχώς ήταν μικρό- φράκαρε μεταξύ εμπρός αριστερά τροχού και προφυλακτήρα, εγκυμονώντας κινδύνους για πολύ μεγάλες ζημιές μέχρι στο σύστημα διεύθυνσης.

Τελικά οι άνθρωποι του πάρκου έκαναν τη δουλειά τους, αποφεύγοντας την καταστροφή του αυτοκινήτου και απομακρύνοντάς το με την καθιερωμένη χρήση του ιμάντα, τον οποίο τράβαγε ένα καθαρόαιμο off roader.

Get it on Google Play Download on the App Store