Νέα και πιο σπορ Ford Mustang Mach-E (+video)

Η Ford δεν έχει σκοπό να αφήσει τη Mustang Mach-E να χάσει τον εμπορικό ρυθμό της, που την έχει καταστήσει ως ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στην τρέχουσα γκάμα της φίρμας. Για αυτό και τη φρεσκάρει, δίνοντάς της πιο σπορ παρουσιαστικό και περισσότερη τεχνολογία.

Η ανανεωμένη Mustang Mach-E δίνει εμφανισιακά διαπιστευτήρια μέσω του εμπρός μέρους, όπου βρίσκουμε νέα φανάρια και ελαφρώς αλλαγμένη μάσκα. Η κυριότερη διαφορά βέβαια εντοπίζεται στα φωτιστικά σώματα, που πλέον φιλοξενούν τα LED ημέρας στην κορυφή και θυμίζουν εκείνα της Mustang S650. Τρία νέα χρώματα (Molten Magenta Metallic, Velocity Blue Metallic και Desert Sand) και νέα σχέδια στις ζάντες αλουμινίου είναι επίσης παρόντα, όπως και το πακέτο Sport Appearance που φέρνει το look της GT Performance (μάσκα, δαγκάνες Brembo, εμφάνιση 19άρηδων τροχών, μαύρες ενθέσεις), στις πιο κάτω εκδόσεις.

Στο εσωτερικό έχουμε μικρές διαφοροποιήσεις στις επενδύσεις και τα γραφικά στις οθόνες (10,2 ιντσών ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, 15,5 ίντσες το infotainment), ενώ τη θέση του περιστροφικού χειριστηρίου στην κεντρική κονσόλα για το κιβώτιο, παίρνει ένας διακόπτης πίσω από τιμόνι. Επιλογή που, σύμφωνα με τη Ford, απελευθερώνει χώρο ανάμεσα σε οδηγό-συνοδηγό και αφενός αυξάνει την ευρυχωρία των δυο εμπρός επιβατών, αφετέρου εμπλουτίζει τις θήκες για τα μικροαντικείμενα. Από τεχνολογικής άποψης στάνταρ είναι τόσο η αντλία θερμότητας, όσο και το σύστημα BlueCruise 1.5 που επιτρέπει στη Mustang Mach-E να αλλάζει μόνη της λωρίδα, σε αντιστοιχία με την ταχύτητα κίνησης των άλλων οχημάτων και εκείνης στο ενεργό cruise control.

Αλλαγές δεν αναφέρονται στα τεχνικά χαρακτηριστικά, οπότε παίρνουμε ως οδηγό εκείνα του απερχόμενου μοντέλου. Η βασική Mustang Mach-E, με τον ηλεκτροκινητήρα των 269 ίππων και τη μπαταρία των 75,7 kWh, εμφανίζει μέγιστη αυτονομία 440 χλμ. σε μικτό κύκλο (530 χλμ. ο αστικός). Η ισχυρότερη των 294 ίππων (εδώ η δοκιμή της) επωφελείται της μεγαλύτερης συστοιχία των 98,7 kWh, φτάνοντας μέχρι τα 600 χλμ. (μικτά, 760 χλμ. αστικά) με μια φόρτιση. Η δικινητήρια AWD των 351 ίππων (εδώ η δοκιμή της) διατίθεται και με τις δυο μπαταρίες (Standard και Extended Range), φτάνοντας μέχρι τα 400 χλμ. και 550 χλμ. μικτού κύκλου (480 και 716 χλμ. ο αστικός κύκλος), ενώ η κορυφαία GT (και αυτή εδώ) των 487 ίππων και 860 Nm φτάνει έως τα 490 χλμ. μικτού και 620 χλμ. αστικού κύκλου.

Get it on Google Play Download on the App Store