«Ντουλάπα» VW Amarok με 6.4 V8 twinturbo! (+video)

Το VW Amarok έχει έναν από τους ισχυρότερους ντίζελ κινητήρες που μπαίνει σε αγροτικό, με τον 3.0 V6 TDI να παράγει 258 ίππους και 600 Nm ροπής. Δεν έχουν όλες οι εκδόσεις, όμως, το προνόμιο να τον φοράνε. Το μονοκάμπινο (που δεν είναι διαθέσιμο σε όλες τις αγορές), φερ’ ειπείν, πάει μόνο μέχρι τα 170 άλογα του 2.0 TDI. Κάπου εδώ, έρχεται η βελτίωση να κάνει θαύματα.

Η εταιρία Mad Dog Racing αποφάσισε να δώσει στο βασικό Amarok πολλή παραπάνω δύναμη από όση του λείπει, τοποθετώντας στο μηχανοστάσιο έναν Hemi 6.4 V8! Και μάλιστα όχι σε εργοστασιακή μορφή, αλλά κατόπιν προσθήκης δυο τούρμπο! Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη τακτική στα μέρη μας, ωστόσο στη Νότιο Αφρική υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία tuning που εστιάζει στις μεταμοσχεύσεις κινητήρων σε αγροτικά. Για το Amarok επιλέχθηκε ο κτηνώδης V8 από κάποιο Jeep, ο οποίος εργοστασιακά αποδίδει κοντά στους 470  ίππους και 640 Nm. Ισχύς υπερ-αρκετή για το pick up της VW, αλλά προφανώς όχι για τους δημιουργούς του συγκεκριμένου.

Έπειτα από 8 χρόνια εργασιών, καθώς δεν είναι το ευκολότερο πράγμα να βάλεις 6.417 κ.εκ. σε χώρο που έχει σχεδιαστεί μάξιμουμ για 2.998 κ.εκ., το Amarok 6.4 V8 twinturbo κυκλοφορεί κανονικά στους δρόμους. Οι τροχοί εξέχουν του αμαξώματος, λόγω των τεραστίων μετατροχιών και των αποστατών, ενώ αλλαγμένα είναι επίσης η ανάρτηση (ρυθμιζόμενη πλήρως) και τα φρένα (αεριζόμενα εμπρός-πίσω με 6πίστονες-4πίστονες δαγκάνες). Το κιβώτιο είναι ένα 5άρι αυτόματο, καθότι το 8άρι που συνοδεύει εργοστασιακά τον 6.4 V8 Hemi δεν χώραγε, διατηρώντας το λεβιέ από το χειροκίνητο του VW. Ισχύς δεν αναφέρεται, αλλά σίγουρα μιλάμε για πολλά παραπάνω από 500 άλογα και ποιος ξέρει πόσα Nm ροπής.

Get it on Google Play Download on the App Store