Η Novitec «μουσικώνει» τη McLaren Artura (+video)

Η Novitec δεν κάνει διακρίσεις, παρότι ειδικεύεται στα ιταλικά αυτοκίνητα και δη, τις Ferrari. Όταν υπάρχει η κατάλληλη βάση, και κυρίως η ζήτηση, κάνει τα μαγικά της και στους ανταγωνιστές του Μαρανέλο. Έχουμε ήδη απολαύσει Lamborghini «φτιαγμένες» από τους Γερμανούς. Γιατί να εξαιρεθούν οι McLaren, όταν ειδικά υπάρχει ένα μοντέλο που θέλει απεγνωσμένα χείρα βελτίωσης;

Η Artura είναι το πρώτο plug-in υβριδικό δημιούργημα του Γουόκινγκ, συνδυάζοντας έναν ολοκαίνουργιο 3.0 V6 twinturbo με ηλεκτροκινητήρα 100 ίππων και μια μπαταρία 7.4 kWh. Μόνο με το ρεύμα, η PHEV McLaren μπορεί να κινηθεί έως 30 χλμ. και μέχρι τα 130 χλμ./ώρα. Όταν συνδυαστεί με τα 580 άλογα στις 8.500 σ.α.λ. του 3λιτρου V6, φτάνουν στους πίσω τροχούς 680 ίπποι και εξασφαλίζουν 0-100 χλμ./ώρα σε 3 δλ. – μόλις 0,2 δλ. παραπάνω από την P1. Το 400άρι καλύπτεται σε 10,7 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 330 χλμ./ώρα. Όλα αυτά, με μια μέση τιμή κατανάλωσης 4,7 λίτρων/100 χλμ.! Με τους αριθμούς, λοιπόν, τα πάει μια χαρά. Εκεί που χωλαίνει, είναι στον ήχο.

Εδώ έρχεται να βάλει τη μαεστρία της η Novitec, εξοπλίζοντας το βρετανικό GT με αναβαθμισμένη εξάτμιση σε τρεις παραλλαγές μάλιστα: από ανοξείδωτο ατσάλι, Inconel και Inconel με επίστρωση χρυσού. Το νέο σύστημα εξαγωγής συνοδεύεται από τα απαραίτητα προγράμματα, που αφενός αποτρέπουν την εσφαλμένη ενεργοποίηση ενδείξεων στο καντράν (Tectronic) και αφετέρου εξασφαλίζουν την τήρηση των ορίων εκπομπών θορύβου (Novitronic). Όλως περιέργως για αυτοκίνητο της Novitec, η ισχύς παραμένει στα εργοστασιακά επίπεδα. Η μελωδία του 3.0 V6 πάντως δεν είναι η μόνη μετατροπή, καθώς στις τέσσερις άκρες του αμαξώματος αναλαμβάνoυν οι πανέμορφες ζάντες MC3 σε διάσταση 19 ιντσών εμπρός και 20 πίσω (235/35 και 295/35 τα ελαστικά αντίστοιχα), μαζί με ελατήρια χαμηλώματος.

Get it on Google Play Download on the App Store