Σαν πλάκα είναι νέο supermini με 13.950 ευρώ

Αν σας έλεγε κάποιος ότι υπάρχει σήμερα καινούργιο μικρό χάτσμπακ στην τιμή των 13.950 ευρώ, θα νομίζατε ότι σας κάνει πλάκα. Λογικό, γιατί τα φθηνότερα καινούργια αυτοκίνητα ξεκινούν από σχεδόν 16.000 ευρώ. Και όμως το νέο αυτό supermini αποτελεί πραγματικότητα και πρόκειται για το Mitsubishi Space Star σε νέα έκδοση και μάλιστα με όλα τα απαραίτητα κομφόρ. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν εκκινούσε από το ποσό των 14.900 ευρώ, αλλά του έλλειπε το air condition και διάφορα βασικά στοιχεία ανέσεων.

Το νέο Space Star Motion στις 13.950 ευρώ περιλαμβάνει τα εξής: 6 αερόσακους, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, air condition, κεντρικό κλείδωμα θυρών με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικούς καθρέπτες, Radio/CD/MP3/AUX, θύρα USB, Bluetooth και χειριστήρια στο τιμόνι. Ουσιαστικά στα λεφτά που πωλούνται supermini πενταετίας για παράδειγμα, μπορεί κανείς να αποκτήσει ένα ολοκαίνουργιο Space Star συνοδευόμενο με 5ετή εγγύηση 100.000 χλμ. και χωρίς να έχει το άγχος μήπως είναι τρακαρισμένο, βγάλει βλάβη κ.λπ.

Επόμενη έκδοση εξοπλισμού είναι η Invite, η οποία είναι ακριβότερη κατά 3.350 ευρώ (από 17.300 ευρώ), τιμή και πάλι χαμηλή για supermini. Επιπλέον του Motion περιλαμβάνει  αυτόματο φρενάρισμα, οθόνη πολυμέσων 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, ζάντες αλουμινίου, φιμέ πίσω τζάμια, LED πίσω φώτα, θερμαινόμενους καθρέπτες, διαφορετικό πίνακα οργάνων, διακοσμητικά τύπου carbon, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού σε ύψος και ηλεκτρικά παράθυρα πίσω. Πιο πάνω τοποθετείται η έκδοση Intense (από 18.750 ευρώ) με επιπλέον υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αυτόματη λειτουργία μεγάλων φώτων, LED προβολείς, φώτα ομίχλης, ηλεκτροχρωμικό καθρέπτη, αυτόματο κλιματισμό και keyless entry.

Σε κάθε έκδοση του Mitsubishi Space Star κινητήρας είναι ο ατμοσφαιρικός 3κύλινδρος 1.2 MIVEC με την ισχύ των 71 hp στις 6.000 σ.α.λ. και τη ροπή των 102 Nm ροπής στις 3.500 σ.α.λ. Με το χειροκίνητο κιβώτιο των 5 ταχυτήτων τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 14,1 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 167 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με τη Mitsubishi «καίει» σε μεικτές συνθήκες 4,9 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 112 γρ./χλμ. CO2, που σημαίνει ότι δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και μπαίνει καθημερινά στο Δακτύλιο της Αθήνας. Το μηχανικό αυτό σύνολο προσφέρεται και με CVT κιβώτιο ταχυτήτων (από 18.350 ευρώ το Invite), κάνοντας ακόμα πιο άνετες και ξεκούραστες τις μετακινήσεις στην πόλη, όπου το Mitsubishi Space Star με το μήκος των 3.845 χιλιοστών διακρίνεται για την άριστη ευελιξία του.

Get it on Google Play Download on the App Store