Η απαρχαιωμένη πινελιά στο βασικό VW Golf

Εδώ και πολλά χρόνια, τα εξοπλιστικά επίπεδα των νέων αυτοκινήτων γίνονται ολοένα πιο πλούσια. Μανιβέλες στα πίσω παράθυρα, σιδερένιες ζάντες και άβαφοι προφυλακτήρες ανήκουν στο παρελθόν, με τις ανέσεις και τις ζάντες αλουμινίου να ακολουθούν αυξητική τάση σε παροχές και διαστάσεις αντίστοιχα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως έχουν εξαλειφθεί οι βασικές εκδόσεις, όπως αποδεικνύει το ανανεωμένο VW Golf.

Στη χώρα μας, οι τιμές ξεκινούν από τις 23.950 ευρώ στην αρχική αλλά αρκετά πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Essential, σε συνδυασμό με τον κινητήρα 1.5 TSI 116 PS και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- δερμάτινο τιμόνι, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, 4 θύρες USB, κεντρικό υποβραχιόνιο, αισθητήρες παρκαρίσματος, cruise control, αυτόματο κλιματισμό, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 10,3 ιντσών, προβολείς LED και σύστημα διατήρησης λωρίδας. Βασικό, δηλαδή, δεν το λες ακριβώς, ειδικά όταν στη Γερμανία η αντίστοιχη έκδοση, και με σημαντικά λιγότερο εξοπλισμό, ξεκινά από τις 28.300 ευρώ. Τα βλέμματα, ωστόσο, πάνε κατευθείαν στις τέσσερις γωνίες του αμαξώματος. Εκεί όπου συναντάμε έναν ξεχασμένο φίλο από τα παλιά…

Τα παραδοσιακά τάσια τείνουν να εκλείψουν από την αυτοκίνηση. Ακόμα και μοντέλα πόλης, πλέον πολλές φορές ξεκινούν με ζάντες αλουμινίου. Σε μικρομεσαία και crossover πρακτικά έχουν εξαλειφθεί, με μόνο κάποιες εξαιρέσεις να πιστεύουν ακόμα στα πλαστικά καλύμματα. Η εναρκτήρια έκδοση του Golf είναι ένας από αυτούς τους πιστούς, ντύνοντας τις σιδερένιες ζάντες των 15 ιντσών με τάσια. Διάσταση που επίσης κοντεύει να εξαφανιστεί από την κατηγορία, καθώς το μίνιμουμ στους περισσότερους εκπροσώπους είναι οι 16 ίντσες.

Οι φαν του ντίζελ μπορούν να επιλέξουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με τον 2.0 TDI των 116 ίππων. Η τιμή εδώ διαμορφώνεται στις 26.250 ευρώ, πάντα με στάνταρ 4 χρόνια εγγύηση.

Get it on Google Play Download on the App Store