«Χλιαρό» το νέο Toyota C-HR στον τάρανδο (+video)

Ούτε ζέστη ούτε κρύο τα αποτελέσματα του νέου Toyota C-HR στο τεστ αποφυγής ταράνδου, καθώς από τη μία η ταχύτητα διέλευσης ήταν σχετικά χαμηλή αλλά από την άλλη, οι αντιδράσεις δεν προβλημάτισαν στο ελάχιστο.

Το ιαπωνικό crossover δοκιμάστηκε στην κορυφαία υβριδική έκδοση των 220 ίππων, φορώντας ελαστικά χαμηλής τριβής Falken Ziex Ecorun. Η διάσταση είναι μεν μια χαρά (225/55 R18), αλλά όπως έχουμε δει και ξαναδεί, τέτοιου είδους λάστιχο σπάνια αποφέρει καρπούς στους απότομους ελιγμούς. Ανάλογη εικόνα παρουσίασε και το C-HR, εν πολλοίς λόγω πατούμενων. Ενώ η κλίση του αμαξώματος παρέμεινε λογική, παρά το σχετικά μαλακό setup, τα περιθώρια πρόσφυσης από τα ελαστικά θα μπορούσαν να είναι υψηλότερα.

Στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης, από την πρώτη κιόλας τιμονιά στο πέρασμα πρώτου-δεύτερου διαδρόμου, το εμπρός μέρος υποχωρούσε στη μάχη με το κράτημα και έπαιρνε μαζί του κώνους (είτε τον πρώτο εσωτερικό, είτε τον πρώτο εξωτερικό). Η καλύτερη προσπάθεια δεν ξεπέρασε τα 71 χλμ./ώρα, κι ας την ολοκλήρωσε «σβηστά» το C-HR αφήνοντας υποσχέσεις για κάτι πολύ καλύτερο. Ούτε στα 73 μήτε στα 74 χλμ./ώρα μπόρεσε να αντεπεξέλθει, με τους δοκιμαστές να δείχνουν ως υπεύθυνους τα λάστιχα χαμηλής τριβής. Παρόλα αυτά, επισημαίνουν πως σε καμία περίπτωση δεν τους προβλημάτισε η συμπεριφορά του αυτοκινήτου, αντιδρώντας ήπια και προοδευτικά ακόμα και υπό έντονη πίεση.

Get it on Google Play Download on the App Store