Θρασύτατο Cybertruck κόντρα σε Koenigsegg (+video)

Το Cybertruck φημίζεται για την όρεξη που έχει στις κόντρες, αλλά κάπου μπαίνει ένα όριο. Υπερβολικό το «άνοιγμα» σε Koenigsegg, με την ανάλογη -διδακτική- κατάληξη που όλοι φανταζόμαστε.

Το αγροτικό της Tesla αναμφίβολα είναι ταχύτατο, ιδίως στην κορυφαία έκδοση Cyberbeast με τους 3 ηλεκτροκινητήρες, τα 800 άλογα και τα 945 Nm. Δεν προέκυψαν τυχαία τα 2,6 δλ. που έχει μετρηθεί στο 0-100 χλμ./ώρα, κι ας ζυγίζει πάνω από 3 τόνους. Ούτε αυτό, όμως, δεν μπορεί να τα βάλει με ένα Koenigsegg. Ειδικά όταν αυτό είναι το ασύλληπτο Agera RS 1:1, των 1.360 ίππων και των 1.360 κιλών! Εδώ μάλιστα, δεν έχουμε καν αυτό το Cybertruck, αλλά το δικινητήριο των 600 ίππων και 712 Nm. Πιο αισιόδοξο (ή αγνώμονα) οδηγό από αυτόν του εν λόγω «Κυβερνοφορτηγού», δύσκολα μπορείς να βρεις.

Ακόμα και 1.000 άλογα να είχε το αυτοκίνητό του, η διαφορά στην αεροδυναμική και το βάρος με το Agera RS θα παρέμενε χαώδης. Σίγουρα, η κίνηση σε όλους τους τροχούς, η ακαριαία παροχή ισχύος και η έλλειψη αλλαγών στο κιβώτιο (τα κλασικά πλεονεκτήματα όλων των ηλεκτρικών, κοινώς) βοηθούν, αλλά τί να κάνουν δίπλα σε ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα όλων των εποχών; Λογικό κι αναμενόμενο να μετρήσει καρότσες, με το Koenigsegg να περνά το 400άρι στα 10,69 δλ. και ταχύτητα εξόδου 261 χλμ./ώρα!

Get it on Google Play Download on the App Store