H υπερβολή στο μεγαλείο της: Cybertruck με 30άρες ζάντες!

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το Cybertruck καταφέρνει να βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα. Μα θα είναι κάποιο video που τα βρίσκει «μπαστούνια» εκτός δρόμου, μια κάποια είδηση για βλάβη, μα κάποια βελτιωτική πρόταση, το pick up της Tesla μένει στον «αφρό». Όχι πάντα για καλό λόγο, αλλά όπως λένε και οι Αμερικανοί δεν υπάρχει κακή δημοσιότητα. Καλές, πάντως, δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις ζάντες 30 ιντσών, εκτός κι αν αφορούν νταλίκα.

H 503Motoring αποφάσισε να εφαρμόσει στο Cybertruck το ρητό της ηλικιωμένης που επισκέπτεται τον καμπινέ, τοποθετώντας μια τετράδα 30άρες ζάντες! Το λάστιχο-«φλούδα» εννοείται τις συνοδεύει (δεν γινόταν και αλλιώς), όπως και η αερανάρτηση στη χαμηλότερη ρύθμισή της. Η διάσταση είναι τόσο υπερβολική, ώστε ακόμα και σε ένα αυτοκίνητο με τέτοιο κενό μεταξύ θόλο και τροχού (ακόμα και στο πιο σπορ mode), ίσα που δεν βρίσκει το λάστιχο στο αμάξωμα. Μάλιστα λειτουργεί κανονικά και το σύστημα τετραδιεύθυνσης, άσχετα του πόσο μπορεί να βοηθήσει πλέον. Για εκτός δρόμου διαδρομές ούτε ο παραμικρός λόγος, ενώ πλέον εκτοξεύεται ο βαθμός απειλής και από πεζοδρόμια-λακκούβες. Κρίμα, γιατί το Satin Snow λευκό χρώμα (μέσω wrapping) του πάει πολύ.

Πολύ καλύτερα (αν και περί ορέξεως, βέβαια) τα καταφέρνει η πρόταση της Forgiato, που πατάει σε ζάντες 24 ιντσών. Το σχέδιο ξεφεύγει από το κλασικό πολυάκτινο, αναβαθμίζοντας περαιτέρω την αισθητική απήχηση του «Κυβερνοφορτηγού», ενώ ιδιαίτερα ταιριαστό είναι και το «δασικό» βάψιμο του πράσινου-μπεζ με τον λύκο στις πίσω πόρτες.

Αμφότερα βασίζονται στην κορυφαία έκδοση Cyberbeast. Οι 845 ίπποι και τα 900 Nm των τριών ηλεκτροκινητήρων εκτόξευσαν τα 3.084 κιλά του βάρους, σημειώνοντας ένα θεαματικό 0-100 χλμ./ώρα της τάξης των μόλις 2,6 δλ.! Τα 160 χλμ./ώρα από στάση έρχονται εξίσου καταιγιστικά, σε ούτε 7,0 δλ. (6,9 δλ.), ενώ το 400άρι ολοκληρώνεται σε 11,0 δλ. και ταχύτητα εξόδου στα 191,5 χλμ./ώρα! Σχεδόν στην τελική του, δηλαδή, καθώς το ανώτερο που έφτασε το κοντέρ του Cyberbeast ήταν 211 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store