Το μέλλον των MPV ανήκει στο Hyundai Staria

Τα MPV ανήκαν σταθερά στις πρώτες προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού στη δεκαετία του 90, αλλά και τις αρχές αυτής του 2000. Όπως τα σεντάν, έτσι και τα λεγόμενα πολυμορφικά βίωσαν την περιθωριοποίηση λόγω SUV, όμως δεν εγκαταλείπουν. Το Hyundai Staria, μάλιστα, «φωτογραφίζει» ένα ιδιαίτερα ευοίωνο μέλλον.

Το φουτουριστικό πρωτότυπο διακρίνεται για τις καθαρές γραμμές του αμαξώματος και φανερώνει το όραμα των Κορεατών, για την «πρόοδο προς όφελος της ανθρωπότητας» (Progress For Humanity το όνομα του project). Στο εμπρός μέρος κερδίζει όλα τα βλέμματα η ενιαία διαμόρφωση των φωτιστικών σωμάτων, που αποτελούνται από μια λωρίδα LED. Στον προφυλακτήρα κυριαρχεί η κυψελοειδής εισαγωγή και τα επίσης LED φανάρια, ενώ πίσω συναντάμε την κλασική διαρρύθμιση των MPV (κάθετο μέρος και φανάρια), αλλά σε εκτέλεση από το μέλλον. Η ίδια, η Hyundai, εξάλλου παρομοιάζει το Staria με διαστημόπλοιο!

Το επερχόμενο πολυμορφικό, που λογικά θα αντικαταστήσει τo H1/Starex/iMax, θα διατίθεται και σε έκδοση Premium, με την καμπίνα των επιβατών ντυμένη στο δέρμα, υπερπλήρη εξοπλισμό και κάθε λειτουργία συνδεσιμότητας διαθέσιμη. Η κεντρική οθόνη αφής και η έλλειψη διακοπτών προκαλούν εντύπωση, με τα επικουρικά συστήματα να περιλαμβάνουν μέχρι δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης.

Αναφορικά με τα μηχανικά μέρη δεν γίνεται λόγος από πλευράς Hyundai, ωστόσο η παρουσίαση του νέου Kia Carnival προ ενός μηνός, μόνο συμπτωματική δεν μπορεί να είναι. Κατά πάσα πιθανότητα το Staria βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε τον ατμοσφαιρικόV6 3.5 Smartstream, των 294 ίππων και 355 Nm, κάτω από το καπό.

Get it on Google Play Download on the App Store