Έτσι έσπασε τα χρονόμετρα η Porsche στο Nurburgring (+video)

Η Porsche Taycan Turbo GT συνοδεύεται από μια σειρά ρεκόρ για το Τσουφενχάουζεν, περιλαμβανομένων αυτών για το ισχυρότερο και ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στα χρονικά της φίρμας. Όλα, όμως, ξεκίνησαν έναν χρόνο πριν, στο Nurburgring. Εκεί όπου η κορυφαία και πιο hardcore Taycan διέλυσε το ρεκόρ του Tesla Model S Plaid και το εκθρόνισε από την κορυφή των EVs στην «Πράσινη Κόλαση».

Σήμερα οι Γερμανοί μας δείχνουν πώς τα κατάφεραν, από μέσα. Με τον Lars Kern στα πηδάλια και roll cage στη θέση των πίσω καθισμάτων, για λόγους ασφαλείας, η Taycan Turbo GT απελευθερώνει όλη την σιωπηρή οργή των 1.108 ίππων και 1.340 Nm ροπής της, καθοδόν σε μια ασύλληπτη επίδοση στην πιο επικίνδυνη πίστα του κόσμου. Χρησιμοποιώντας το Attack Mode, που απελευθερώνει έξτρα 163 άλογα για 10 δλ., το δίδυμο Kern-Taycan Turbo GT έκανε τα χρονόμετρα να ψάχνονται για βλάβη, καθώς γύρισε τα 21,8 χλμ. του Norsdschleiffe σε μόλις 7.07.55! Χρόνος απίστευτος αν τον δεις μεμονωμένα, εξωπραγματικός αν τον συγκρίνεις με τον μέχρι πρότινος κορυφαίο του Model S Plaid. Το Tesla είχε σημειώσει 7.25.23, κάτι που φέρνει την Porsche 18 ολόκληρα δευτερόλεπτα μπροστά!

Ακόμα πιο σοκαριστικό, το γεγονός ότι η Taycan Turbo GT -όπως ονομάζεται ο νέος κάτοχος του ρεκόρ- έφτασε στα 2,5 δλ. από το απόλυτο ρεκόρ ηλεκτροκίνητου στο Nurburgring, που ανήκει στο Rimac Nevera (7:05.298)! Για να έχουμε ένα χαρακτηριστικό/συγκλονιστικό μέτρο σύγκρισης, η μέχρι πρότινος ταχύτερη εργοστασιακή (γιατί υπάρχουν και οι 911 της Manthey Racing) Porsche στο Nurburgring, η 918 Spyder, είχε σταματήσει το χρονόμετρο στο 7.13.00 – 6,5 δλ. πίσω από την Turbo GT.

Το soundtrack του ατμοσφαιρικού 4.6 V8 λείπει, αλλά οι επιδόσεις αναπληρώνουν με το παραπάνω. Πέρα από τη συντριβή ρεκόρ πίστας (δικό της και το αντίστοιχο στη Laguna Seca), η Taycan Turbo GT χαζεύει τα μετρητικά όργανα και στο 0-100 χλμ./ώρα, το οποίο ολοκληρώνει σε μόλις 2,2 δλ. (με το πακέτο Weissach, που ανεβάζει τον κόφτη τελικής στα 305 χλμ./ώρα από 290).

Get it on Google Play Download on the App Store