Η Porsche «έθαψε» την Tesla στο Nurburgring (+video)

Ο πόλεμος μεταξύ των ηλεκτρικών για τον καλύτερο χρόνο στο Nurburgring συνεχίζεται, με την Porsche να καταφέρνει καίριο πλήγμα στην Tesla και να της παίρνει τα σκήπτρα στην κατηγορία των sport sedan. Για την ακρίβεια της πήρε και το «σκαλπ» μαζί, καθώς η Taycan Turbo GT ισοπέδωσε την επίδοση του Model S Plaid.

Μια κατάμαυρη Taycan γεμάτη αεροδυναμικά βοηθήματα, στα πρότυπα του Track Package από το κορυφαίο Model S, μπήκε στην «Πράσινη Κόλαση» και έκανε τα χρονόμετρα να ψάχνονται για βλάβη, καθώς γύρισε τα 21,8 χλμ. του Norsdschleiffe σε μόλις 7.07.55! Χρόνος απίστευτος αν τον δεις μεμονωμένα, εξωπραγματικός αν τον συγκρίνεις με τον μέχρι πρότινος κορυφαίο του Model S Plaid. Το Tesla είχε σημειώσει 7.25.23, κάτι που φέρνει την Porsche 18 ολόκληρα δευτερόλεπτα μπροστά! Ακόμα πιο σοκαριστικό, το γεγονός ότι η Taycan Turbo GT -όπως ονομάζεται ο νέος κάτοχος του ρεκόρ- έφτασε στα 2,5 δλ. από το απόλυτο ρεκόρ ηλεκτροκίνητου στο Nurburgring, που ανήκει στο Rimac Nevera (7:05.298)!

Μερικά από τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα που μένουν στη σκόνη της Taycan Turbo GT περιλαμβάνουν τις Lamborghini Huracan Performante (7.07.99), McLaren 720S (7.08.34), Mercedes-AMG GT R (7.10.92) και Porsche 918 Spyder (7.13.00). Η Porsche δεν ανακοινώνει τεχνικά στοιχεία για το αυτοκίνητο, καθότι πρόκειται για μοντέλο προ-παραγωγής, αλλά οι διαφοροποιήσεις αεροδυναμικά, σε ανάρτηση και φρένα συγκριτικά με την απλή Turbo S φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, ο καλύτερος χρόνος της Turbo S στο ‘Ring ήταν 7.33.35 με τον ίδιο οδηγό – ήτοι κοντά στα 26 δλ. ταχύτερη η GT!

Ούτε video με την προσπάθεια έχουμε, όμως οι Γερμανοί δηλώνουν πως το κρατάνε για μέσα Μαρτίου ώστε να συμπέσει με το λανσάρισμα της Taycan Turbo GT. Τότε θα μάθουμε και τις λεπτομέρειες του τεχνικού σκέλους, περιμένοντας παράλληλα τυχόν απάντηση της Tesla.

Get it on Google Play Download on the App Store