Πάτησαν Ευρώπη τα πρώτα Tesla Cybertruck

Μπορεί επίσημα να μην εισάγεται στην Ευρώπη το Cybertruck (προς το παρόν, η Tesla δεν αποκλείεται να το φέρει αργότερα), αλλά ήδη τα πρώτα αυτοκίνητα πήραν πινακίδες σε εδάφη της Γηραιάς Ηπείρου. Ας είναι καλά οι ανεξάρτητες εισαγωγές, που εξακολουθούν να δίνουν λύσεις σε όσους ψάχνουν απαγορευμένους (ή έστω, μη διαθέσιμους) καρπούς.

Οι πρώτες φωτογραφίες «Κυβερνοφορτηγών» με ευρωπαϊκές πινακίδες έρχονται από 3 διαφορετικές χώρες, οπότε σίγουρα δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Τσεχία και Πολωνία είναι οι δυο τυχερές στα μέρη μας, με αναφορές να κάνουν λόγο για ένα τρίτο Cybertruck στην Αυστρία. Πειστήρια, ωστόσο, έχουμε μόνο από τις δυο πρώτες, οπότε εκεί επικεντρωνόμαστε. Το τσεχικό απαθανατίστηκε να γεμίζει τις μπαταρίες του σε Supercargher, ενώ το έτερο πήρε πόζες σε δασική περιοχή της Πολωνίας. Αμφότερα εξοπλισμένα με τις μικρότερες ζάντες των 19 ιντσών, δίχως να υπάρχει ενημέρωση σχετικά με το ποιες εκδόσεις αφορούν, πόσους ηλεκτροκινητήρες διαθέτουν και λοιπά.

Το Cybertruck πάντως, θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να πάρει έγκριση από τα ευρωπαϊκά νομοθετικά όργανα. Κύριος λόγος για αυτό, το αμάξωμα από ανοξείδωτο ατσάλι που θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση στα crash test του Euro NCAP, ειδικά στην προστασία των πεζών. Τον προηγούμενο μήνα ο Elon Musk ανέφερε πως οι μηχανικοί της Tesla, εργάζονται πάνω στην προσαρμογή του Cybertruck σε πολλές διεθνείς νόρμες ασφαλείας. Λογικά οι ευρωπαϊκές περιλαμβάνονται, αλλά είναι άγνωστο πότε θα καταφέρουν -κι αν τα καταφέρουν, τελικά- να το κάνουν σύννομο με τη νομοθεσία. Μέχρι τότε, τρίβουν τα χέρια τους οι ανεξάρτητοι εισαγωγείς.

Get it on Google Play Download on the App Store