Νέο Hyundai Ioniq 5 και εκτός δρόμου XRT

Η Hyundai παρουσιάζει στην Αμερική το ανανεωμένο Ioniq 5, το οποίο αποκτά μεγαλύτερες μπαταρίες και για πρώτη φορά, εκτός δρόμου έκδοση με το όνομα XRT. Αυτή είναι και η πιο ενδιαφέρουσα προσθήκη στη γκάμα, βάζοντας το μοντέλο στα μονοπάτια των βουνών και των crossover.

Οι αλλαγές στο απλό Ioniq δεν ξεπερνούν τον ελαφρύ ανασχεδιασμό στους προφυλακτήρες και τα νέα χρώματα στην παλέτα (Atlas White Matte, Ecotronic Gray Matte και Celadon Gray Matte), οπότε περνάμε κατευθείαν στο XRT. Οι μαύροι προφυλακτήρες και τα προστατευτικά κλέβουν τις εντυπώσεις, όλα τους καλυμμένα με ειδική αντιχαρακτική βαφή και ένα μοτίβο πίξελ να δίνουν έξτρα πόντους σκληροτράχηλου χαρακτήρα. Το ίδιο ισχύει για τις κατάμαυρες ζάντες, που περιβάλλονται από all-terrain ελαστικά. Αμφότερα απαραίτητα προσόντα, προκειμένου να αξιοποιηθεί η νέα ανάρτηση και τα +23 χλστ. απόστασης από το έδαφος που παρέχει (184 χλστ. συνολικά). Όσον αφορά τις γωνίες, η προσέγγιση φτάνει τις 19,8 μοίρες και η αποχώρηση τις 30 μοίρες.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε τις αποκλειστικές επενδύσεις H-Tex, που πέρα από τον εντυπωσιακό διάκοσμο φροντίζουν να μένουν απρόσβλητες από λάσπες και σκόνες. Η ταυτότητα του XRT δεν μπορούσε να λείπει, με τα κεντήματα στις πλάτες των καθισμάτων να αναλαμβάνουν το ρόλο των διακριτικών.

Στα μηχανικά μέρη τώρα, η Hyundai δεν αναφέρει στοιχεία ισχύος για τις εκδόσεις και τους ηλεκτροκινητήρες. Το Ioniq 5 XRT διατίθεται αποκλειστικά σε τετρακίνητο setup, κάτι που βάσει την σημερινών δεδομένων δηλώνει 325 ίππους και 605 Nm. Για να μην ανακοινώνουν αλλαγές οι Κορεάτες, πιθανότατα οι αποδόσεις όλων των εκδόσεων να μένουν απαράλλαχτες. Κάτι που σημαίνει ότι η βασική έκδοση κινείται από 170 ίππους και 350 Nm, ενώ η ενδιάμεση από 229 ίππους και 405 Nm. Σημαντικές διαφοροποιήσεις έχουμε στις μπαταρίες, όπου η χωρητικότητα στη στάνταρ αυξάνεται από τις 58 στις 63 KWh, ενώ η Long Range φτάνει πια τις 84 kWh από 77,4. Το XRT φοράει μόνο τη μεγάλη, ξεπερνώντας με μια φόρτιση τα 402-450 χλμ. (ανάλογα τον εξοπλισμό και το μέγεθος των τροχών). Το απλό Ioniq 5 Long Range αγγίζει τα 499 χλμ., ενώ το Standard Range ξεπερνά τα 386 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store