Το νέο Jeep Wrangler στο χρώμα της Barbie

H Jeep παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή του Wrangler για την αγορά της Αμερικής, χαρίζοντας του ένα χρώμα βγαλμένο κατευθείαν από την ταινία της Barbie. Ένα φανταχτερό ροζ είναι το χρώμα λανσαρίσματος στο Wrangler MY24, επαναφέροντας αυτή την απόχρωση στην παλέτα του σκληροτράχηλου off roader έπειτα από χρόνια.

Tuscadero λέγεται το «συνολάκι» που φοράει το αμερικανικό 4×4, θυμίζοντας αρκετά τα κάμπριο Wrangler των 80’s που έκαναν τις βόλτες τους στις ανά τον κόσμο παραλιακές. H Stellantis δηλώνει πως η συγκεκριμένη απόχρωση επέστρεψε κατόπιν λαϊκής απαίτησης (αν και σίγουρα έπαιξε ρόλο η τεράστια επιτυχία της ταινίας), συνοδευόμενη από 8 ακόμα – όλες με ονόματα «μπόμπα» (Anvil, Black, Earl, Bright White, Firecracker Red, Silver Zynith, Granite Crystal και Hydro Blue). Όσοι θέλουν το ροζ, για το οποίο εξάλλου γίνεται η κουβέντα, θα πρέπει να δώσουν 895 δολάρια επιπλέον (825 ευρώ), που κρίνονται μια χαρά επιβάρυνση για τον αντίκτυπο στην εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Στα μηχανικά μέρη τώρα, τα δεδομένα συνεχίζουν ως είχαν. Την κίνηση του Wrangler αναλαμβάνουν 4 διαφορετικά κινητήρια σύνολα, σε συνδυασμό με 6άρι χειροκίνητο ή 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Η βάση απαρτίζεται από τον 2.0λιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο των 270 ίππων και 400 Nm, στη συνέχεια βρίσκουμε τον ατμοσφαιρικό 3.6 V6 Pentastar των 285 ίππων και 352 Nm, ενώ το plug-in υβριδικό σύστημα του 4xe συνδυάζει τον 2.0λτ. τούρμπο και 2 ηλεκτροκινητήρες για 380 ίππους και 640 Nm. Η κορυφή ανήκει στον 6.4 V8 Hemi των 470 ίππων και 637 Nm, ο οποίος καταφέρνει να επιταχύνει το «αγρίμι» της Jeep στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 4,5 δλ. Για τον τελευταίο το αγοραστικό κοινό θα πρέπει να βιαστεί, καθώς στο τέλος της χρονιάς θα αποσυρθεί.

Get it on Google Play Download on the App Store