Ροζ «σκάνδαλο» BMW M3 με έμπνευση από Barbie

H σχέση της όρεξης με την κολοκυθόπιτα είναι γνωστή, όταν θέλουμε να κρατήσουμε ίσες αποστάσεις από την επιλογή ή το γούστο κάποιου επί οποιουδήποτε θέματος. Κυρίως, φυσικά, όταν πρόκειται για ζήτημα αισθητικής φύσεως. Αυτή η ροζ BMW M3, για παράδειγμα. Σε κάποιους μπορεί να αρέσει, σε άλλους (πολύ περισσότερους, λογικά) όχι. Ό,τι περίπου συμβαίνει δηλαδή με την ταινία «Barbie», άσχετα που η εμπορική της επιτυχία δείχνει ότι ο κόσμος την αγάπησε.

Περί ορέξεως σχετικά με την εικονιζόμενη G80 πάντως, ο καθείς ό,τι λαχταρά. Ο ιδιοκτήτης της εμπνεύστηκε από την κινηματογραφική μεταφορά της πασίγνωστης κούκλας, θέλοντας να μετατρέψει το αυτοκίνητό του σε «Barbie car», εξ ου και το ντύσιμο του αμαξώματος με ροζ μεμβράνες. Δεν το άφησε μόνο έτσι βέβαια, καθώς τοποθέτησε και ένα πολύ ταιριαστό carbon body kit, αποτελούμενο από splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, side skirts, διαχύτη και ένα σεβαστών διαστάσεων χείλος spoiler πίσω. Τα ελατήρια χαμηλώματος κρίμα θα ήταν να λείπουν, ενώ το ίδιο ισχύει για τις πολυάκτινες χρυσαφί 20άρες της BBS που δίνουν μια αύρα DTM. Κατά πόσο ταιριάζει η αγωνιστική χροιά με τη Barbie άλλο θέμα, ωστόσο ροζ χρώμα έχουμε δει μέχρι στη Formula 1 (πρώτα από τη Racing Point, πρόσφατα από την Alpine). Οπότε δεν λες ότι είναι και τελείως παράταιρο.

Από πλευράς μηχανικών μερών δεν αναφέρονται αλλαγές, όμως και εργοστασιακή να είναι το γκάζι θα περισσεύει για την ξανθιά κούκλα (ή τον Ken). O 3.0λιτρος twinturbo εξακύλινδρος εν σειρά παράγει 480 ίππους και 550 Nm στη βασική μορφή, για να φτάσει τα 510 άλογα/650 Nm στην Competition. Στην πρώτη περίπτωση απαιτούνται 4,2 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, ενώ στη δεύτερη ο χρόνος κυμαίνεται από 3,5 (στην τετρακίνητη xDrive) έως 3,8 δλ. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 ή στα 290 χλμ./ώρα (πακέτο M Driver’s), οπότε αργή δεν μπορείς να την πεις ούτε για αστείο. Όμορφη ή καλόγουστη πάλι, το συζητάμε.

Get it on Google Play Download on the App Store