To φθηνότερο trendy υβριδικό των 12.227 ευρώ

Τα αυτοκίνητα με υβριδική τεχνολογία έχουν πληθύνει και πλέον συναντώνται σε όλες τις κατηγορίες, από τα μίνι έως τα πολυτελείας. Στη βάση από πλευράς τεχνολογίας τοποθετούνται τα ήπια υβριδικά συστήματα, τα οποία υποβοηθούν τον κινητήρα, αλλά δεν επιτρέπουν την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, έστω και για λίγα μέτρα. Ωστόσο, συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων, ενώ ενισχύουν στιγμιαία τη διαθέσιμη ροπή.

Δείτε ακόμα: Δυνατά και οικονομικά «μικρά» με 15.000 ευρώ

Τα πιο οικονομικά σε τιμή υβριδικά αυτοκίνητα προσφέρει αυτή την περίοδο η Fiat, με τα νέα Panda Hybrid και 500 Hybrid. Αμφότερα προσφέρονται με έκπτωση για λίγες ακόμα μέρες. Συγκεκριμένα, το Fiat 500 Hybrid, προσφέρεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, σε τιμές που ξεκινούν από μόλις 12.227 ευρώ (έναντι 14.077 ευρώ), στην αρχική έκδοση Pop.

Στον εξοπλισμό της έκδοσης Pop διατίθενται τα βασικά στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας, όπως είναι 7 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, τιμόνι με χειριστήρια ηχοσυστήματος και ράδιο Uconnect με ψηφιακή οθόνη. Πολύ συμφέρουσα είναι και η αμέσως πιο ακριβή εικονιζόμενη έκδοση Lounge, στην τιμή των 13.627 ευρώ (έναντι 15.177 ευρώ αρχικής). Επιπλέον της Pop περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου, ηλεκτρικούς καθρέπτες, πρόσθετα διακοσμητικά και σύστημα πολυμέσων με οθόνη 7 ιντσών.

Δείτε ακόμα: Υβριδικά μικρά αυτοκίνητα σε χαμηλές τιμές

Την κίνηση του 500 Hybrid αναλαμβάνει ο νέος 3κύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης 1.0 λτ. FireFly, ισχύος 70 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 92 Nm ροπής στις 3.500 σ.α.λ. Για τη μετάδοση της κίνησης υπάρχει ένα επίσης νέο σύστημα μετάδοσης που περιλαμβάνει το 6ταχυτο μηχανικό κιβώτιο με τον πολύ καλό σε αίσθηση επιλογέα. Την ελαστικότητα στις χαμηλές στροφές ενισχύει το σύστημα BSG (Belt integrated Starter Generator), το οποίο υποβοηθά το θερμικό κινητήρα συμπληρώνοντας και ομαλοποιώντας την καμπύλη ροπής. Το υβριδικό «500άρι» επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 13,8 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 167 χλμ./ώρα. Η μεικτή κατανάλωση είναι 3,9 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 88 γρ./χλμ. (δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας).

Δείτε ακόμα: Ποιο αυτοκίνητο πάει Αθήνα – Θεσσαλονίκη με 15 ευρώ;

Get it on Google Play Download on the App Store