Το πιο «κοντράδικο» νέο Dacia Duster

Το Dacia Duster είναι γνωστό για το φοβερό συνδυασμό αρετών, που του χαρίζουν έναν από τους πιο ολοκληρωμένους χαρακτήρες και φυσικά, μια καταπληκτική εμπορική πορεία πανευρωπαϊκά. Μεταξύ των βελτιωτών δεν είναι τόσο διαδεδομένο, τουλάχιστον όχι σε όσους δεν ασχολούνται με εκτός δρόμου μετατροπές. Οι Γερμανοί, ωστόσο, κάνουν τη διαφορά και δημιουργούν το πιο «στημένο» Duster που κυκλοφορεί.

Μια αντιπροσωπεία Dacia συγκεκριμένα, ονόματι Carpoint, έφτιαξε τον καναρινί «σφίχτη» που βλέπουμε, βασιζόμενη στην κορυφαία έκδοση Extreme. Το Duster Carpoint Edition ξεχωρίζει κατευθείαν όχι μόνο λόγω χρώματος (δεν είναι αποκλειστικό το κίτρινο), αλλά κυρίως λόγω του «χτιστού» παρουσιαστικού. Το body kit αυξάνει το πλάτος φουσκώνοντας φτερά και μαρσπιέ, ενώ νέοι είναι οι προφυλακτήρες. Το καπό επίσης καινούργιο, με αεραγωγό και ανθρακονημάτινο look, την ώρα που οι ζάντες των 20 ή 21 ιντσών φροντίζουν για το ασφυκτικό γέμισμα των θόλων. Ρόλο εδώ παίζει και η χαμηλωμένη ανάρτηση, η οποία μειώνει κατά πολύ την εργοστασιακή -και κορυφαία στην κατηγορία- απόσταση των 217 χλστ. από το έδαφος. Οπότε, και ολοφάνερα, το off roading πάει περίπατο με το συγκεκριμένο Duster.

Στο εσωτερικό αντίθετα δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες διαφοροποιήσεις, οι οποίες επικεντρώνονται στις επιγραφές των μαρσπιέ και τα νέα πατάκια. Χωρίς αλλαγές βαίνει η κατάσταση και κάτω από το καπό, όπου αναλαμβάνει σε εργοστασιακή κατάσταση κάποιο από τα δυνατά μοτέρ της γκάμας – δηλαδή είτε το 1.2λτ. τούρμπο των 130 ίππων, είτε το full hybrid των 140 ίππων. Άγνωστη είναι και η τιμή, αλλά σίγουρα θα είναι πολύ υψηλότερη από του «μαμά» Duster. Πληροφοριακά, στη Γερμανία το Duster 1.2 TCe 130 ξεκινά από τις 22.150 ευρώ και το Hybrid 140 από τις 25.850 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store