Συντριπτική νέα Aston Martin Vanquish 835 PS (+video)

Μια από τις ισχυρότερες δημιουργίες παραγωγής στα χρονικά της παρουσίασε η Aston Martin, με τη νέα Vanquish να φτάνει στα 835 άλογα και να θέτει νέα δεδομένα στην κατηγορία των super (ποιων super, hyper καλύτερα) GTs.

H νέα Vanquish ακολουθεί τη σχεδιαστική ταυτότητα των Aston μπροστά, θυμίζοντας αρκετά τη Vantage. Ο χαρακτήρας της, όμως, γίνεται πρόδηλος από το καπό ακόμα. Εκεί όπου οι αεραγωγοί μιμούνται σε σχήμα και γωνία τοποθέτησης εκείνους στο κάλυμμα των κινητήρων, των μονοθεσίων της ομάδας F1! Η ανθρακονημάτινη οροφή και οι 21άρες ζάντες χαρακτηρίζουν το προφίλ, την ώρα που πίσω βρίσκουμε ριζικές διαφορές σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας. Οι Άγγλοι ονομάζουν τη διαμόρφωση της ουράς «Kamm Tail», συνοδευόμενη από 7 LED «αμυχές» που αποτελούν τα φωτιστικά σώματα. Από κάτω, φυσικά, δεν μπορούσε να μην υπάρχει ένας τεράστιος διαχύτης, ο οποίος στα άκρα του φιλοξενεί τέσσερις ανάλογου μεγέθους μπούκες για την εξάτμιση.

Στο εσωτερικό συναντάμε νέα κεντρική οθόνη 10,25 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων και άλλες 10,25 ίντσες για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, συνοδευόμενο από αρκετά κουμπιά και διακόπτες για βελτίωση της ευχρηστίας. Ένα ηχοσύστημα 390 Watt και 11 ηχείων είναι στάνταρ, ενώ προαιρετικά διατίθεται ένα πανίσχυρο 1.170 Watt και 15 ηχείων της Bowers & Wilkins. Ανθρακονήματα και δέρμα καλύπτουν πρακτικά τα πάντα, συνοδεία επενδύσεων alcantara και βουρτσισμένου αλουμινίου.

Κάτω από το καπό τώρα, πανικός. Ένας 5.2 V12 twinturbo παράγει 835 ίππους και 1.000 Nm ροπής, μετατρέποντας τη Vanquish σε έναν grand touring πύραυλο 3,2 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και μέχρι τα 344 χλμ./ώρα. Ο δεύτερος αριθμός, δε, πρόκειται για την υψηλότερη τελική ταχύτητα που έχουμε δει σε Aston Martin παραγωγής, στα 111 χρόνια ιστορίας της! Τα κεραμικά δισκόφρενα των 410 χλστ. εμπρός και 360 χλστ. πίσω φροντίζουν για την επιβράδυνση, αντέχοντας σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 1.472 βαθμούς Κελσίου. Το σασί έχει ενισχυθεί και εμφανίζει 75% περισσότερη στρεπτική ακαμψία σε σχέση με την DBS 770 Ultimate, ενώ η ειδικά εξελιγμένη και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση της Bilstein φροντίζει για το πάτημα της ταχύτατης Βρετανίδας.

Get it on Google Play Download on the App Store