Συμμαχία Aston Martin-Honda για κυριαρχία στη Formula 1

Ένα πολυαναμενόμενο comeback είναι επίσημα γεγονός: η Honda επιστρέφει στη Formula 1, ως προμηθευτής κινητήρων της Aston Martin. Μια ανακοίνωση που έγινε για πρώτη φορά πέρσι, ακολουθείται φέτος από τη σύσταση μιας νέας εταιρίας που σκοπό έχει την κυριαρχία στη νέα εποχή της F1, αρχής γενομένης από το 2026.

Μέχρι τότε, οι κινητήρες στα μονοθέσια των Fernando Alonso και Lance Stroll θα συνεχίσουν να είναι Mercedes-AMG. Η γερμανική εταιρία προμηθεύει μοτέρ την Aston Martin από το 2021, όταν οι Άγγλοι έκαναν το ντεμπούτο τους στην κορωνίδα του motorsport. Σχέση που θα συνεχίσει να υφίσταται για δυο ακόμα χρόνια, όταν τη θέση της Mercedes-AMG High-Performance Powertrains θα πάρει η Honda Racing Corporation UK Ltd. (HRC UK για συντομία). Η ονομασία της ομάδας κατά πάσα βεβαιότητα θα είναι «Aramco Aston Martin-Honda», σηματοδοτώντας την επιστροφή των Ιαπώνων στη Formula 1 μετά το 2021. Βέβαια επί της ουσίας η Honda δεν έφυγε ποτέ, καθώς οι κινητήρες που φοράνε τα παντοκρατορικά μονοθέσια της Red Bull δικοί της είναι (άλλο που μία λέγονται «TAG», μία «RBR Powertrains»).

To comeback του «Big H» έρχεται να συμπληρώσει τα αντίστοιχα των Ford και Audi, που επίσης θα μπουν (ξανά το «Μπλε Οβάλ», για πρώτη φορά οι Γερμανοί) στον υπέρλαμπρο κόσμο της Formula 1. Μιλώντας στο Motorsport, ο επικεφαλής του HRC USA, Koji Watanabe είπε: «Ένας νέος εταιρικός οργανισμός έχει ιδρυθεί για τις  δραστηριότητες στο χώρο της F1, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για ολόκληρη τη φίρμα. Μέχρι τώρα εξετάζαμε project, συγκεντρώναμε προσωπικό καιχρήματα, σβήναμε τα πάντα όταν τελείωνε το έργο και μετά, πάλι από την αρχή για το επόμενο. Στο εγγύς μέλλον, ωστόσο, θα είμαστε για τη λειτουργία της αγωνιστικής εταιρίας».

Get it on Google Play Download on the App Store