Αυτό είναι το νέο, ηλεκτρικό Fiat 500

Από καιρό γνωρίζαμε πως το επόμενο Fiat 500, μαζί με το αντίστοιχο Panda, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Βέβαια, η ύπαρξή τους πέρασε ένα διάστημα αβεβαιότητας καθώς η επιστροφή του Punto φάνηκε να θέτει τα δυο μικρά στο περιθώριο. Όμως, όπως αποδεικνύουν τα πλάνα του Cochespias, οι Ιταλοί όχι μόνο εξελίσσουν κανονικά το ηλεκτρικό «500αράκι», αλλά είναι σχεδόν έτοιμο!

Από τη στιγμή που η Honda παρουσίασε το e και η BMW το MINI Electric, δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός παιχνιδιού η Fiat. Οπότε μετά τα υβριδικά 500 και Panda του σήμερα, ήρθε η ώρα να δούμε το ηλεκτρικό αύριο. Στις φωτογραφίες φαίνεται το αυτοκίνητο μόνο από πίσω 3/4 και φαινομενικά, δεν παρουσιάζει μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο που παρουσιάστηκε το 2007. Τα φωτιστικά σώματα διατηρούν το ίδιο μοτίβο, αλλά σε μεγαλύτερη και πιο κάθετη εφαρμογή. Κάτω από το αμάξωμα, όμως, περιμένουμε ριζικές αλλαγές.

Δείτε ακόμα: «Ταύρος» το ολοκαίνουργιο Fiat Strada

Παίρνοντας ως οδηγό το πρωτότυπο Centoventi, που παρουσιάστηκε από τη Fiat στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019, το νέο 500 –όπως και η 4η γενιά του Panda- θα προσφέρει τη δυνατότητα στον υποψήφιο αγοραστή να προσαρμόζει τις μπαταρίες του αυτοκινήτου, ανάλογα με τις ανάγκες μετακίνησής του. Αυτό μεταφράζεται ότι ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να προσθέσει μέχρι και τρία επιπλέον στοιχεία, με σκοπό να αυξήσει την αυτονομία του, κάτι που θα μεταβάλει κι ανάλογα το κόστος απόκτησης. Πλήρες μπαταριών, (5 συστοιχίες) το ηλεκτρικό Panda, σύμφωνα με την Fiat θα μπορεί να καλύψει έως και 500 χλμ., ενώ με το ένα στοιχείο, η αυτονομία θα αγγίζει μόλις τα 100 χλμ.

Για την εμφάνιση και τον χαρακτήρα έχει εκφραστεί παλιότερα ο διευθυντής μάρκετινγκ της FCA, Olivier Francois:  «Μιλάμε για μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα, σχεδιασμένη με προτεραιότητα την εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το επόμενο 500 θα είναι αυθεντικό Fiat, αλλά ηλεκτρικό. Ίδιες αναλογίες, ίδια μοναδικότητα σε χαρακτήρα και σχεδίαση. Ένα Tesla πόλης, αν προτιμάτε».

Διαβάστε επίσης: Τι ετοιμάζουν PSA-FCA για το νέο Fiat Punto;

Επίσημη παρουσίαση αναμένουμε εντός του 2020, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε έναν προπομπό του ηλεκτρικού 500 στην προσεχή Έκθεση της Γενεύης.

https://www.instagram.com/p/B8y4Uk6Khpu/?utm_source=ig_web_copy_link

Get it on Google Play Download on the App Store