Τα Toyota Hybrid ξεπέρασαν τις 8 εκατομμύρια πωλήσεις!

Πριν από 20 χρόνια, τον Οκτώβριο του 1995 η Toyota παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο το πρωτότυπο Prius, το οποίο λανσαρίστηκε στην Ιαπωνία σε έκδοση παραγωγής μετά από ακριβώς δύο χρόνια. Το πρώτο Prius concept δεν μπορούσε να κινηθεί και όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Toyota, Takeshi Uchiyamada “Δεν είχαμε ιδέα τι πήγαινε λάθος, γι’αυτό δουλεύαμε μέχρι αργά κάθε νύχτα για να το επιλύσουμε. Τελικά καταφέραμε να το κινήσουμε για πρώτη φορά γύρω στα Χριστούγεννα, αλλά για μόλις 500 μέτρα!”  

Τότε το μέλλον των υβριδικών αυτοκινήτων ήταν αβέβαιο, ωστόσο μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες η Toyota διαθέτει στην γκάμα της 31 υβριδικά μοντέλα (μαζί με τα Lexus). Από τα 8.048.400 υβριδικά Toyota που έχουν πωληθεί από τότε μέχρι τον Ιούλιο του 2015, bestseller με διαφορά είναι το Prius με 3.527.100 πωλήσεις (βλ. πίνακα παρακάτω).

Από τα 8 εκατομμύρια υβριδικά Toyota που πωλήθηκαν, η ιαπωνική φίρμα υπολογίζει ότι υπήρξε σημαντικό όφελος και προς το περιβάλλον, αφού είχαν ως αποτέλεσμα 58 εκατομμύρια λιγότερους τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από ότι θα εκπέμπονταν από αμιγώς βενζινοκίνητα αυτοκίνητα παρομοίου μεγέθους και απόδοσης. Επίσης υπολογίζει ότι εξοικονομήθηκαν περίπου 22 εκατομμύρια χιλιόλιτρα βενζίνης σε σύγκριση με την ποσότητα που χρησιμοποιείται από βενζινοκίνητα οχήματα παρομοίων μεγεθών.

Η Toyota πουλάει 30 υβριδικά Toyota και ένα plug-inhybrid σε περισσότερες από 90 χώρες, ενώ το νεότερο υβριδικό της μοντέλο είναι το RAV4 Hybrid. Το αμέσως επόμενο θα είναι το ολοκαίνουργιο Prius, το οποίο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες, στις 8 Σεπτεμβρίου 2015.

Get it on Google Play Download on the App Store