Νέο Audi A5 Coupe το 2016 με αρχικό κινητήρα 1.4 TFSI

Μετά την παρουσία του νέου Audi A4, αρκετά είναι τα μοντέλα που περιμένουμε να δούμε στο άμεσο μέλλον ή μέσα στα επόμενα χρόνια από τη γερμανική φίρμα, μεταξύ των οποίων είναι και το δεύτερης γενιάς Α5 Coupe. Το εν λόγω πολύ κομψό, πολυτελές και δυναμικό ταυτόχρονα μοντέλο της Audi λανσαρίστηκε το 2007 και το 2016 αναμένεται να δούμε το διάδοχό του, ο οποίος δοκιμάζεται με καμουφλαρισμένο αμάξωμα.

Ως βάση θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα MLB Evo του A4, πράγμα που σημαίνει ταυτόχρονα ότι το νέο Audi A5 θα είναι σημαντικά ελαφρύτερο (περίπου κατά 100 κιλά), άρα και πιο αποδοτικό τόσο σε επιδόσεις όσο και κατανάλωση και εκπομπές CO2. Παράλληλα μπορεί να πάρει μερικούς πόντους σε διαστάσεις, ενώ σχεδιαστικά -κρίνοντας από το A4- το νέο Α5 δεν αναμένεται να διαφέρει δραματικά από το υπάρχον μοντέλο. Οι βασικές γραμμές θα διατηρηθούν, ωστόσο θα υπάρξουν και αρκετές διακριτικές αλλαγές που θα του τονίζουν ακόμα περισσότερο το σπορτίφ και premium χαρακτήρα του. Μια πρώτη εικόνα για το πως μπορεί να μοιάζει εξωτερικά βλέπουμε μέσω των ηλεκτρονικά επεξεργασμένων φωτογραφιών του σχεδιαστή Theophilus Chin.

Η γκάμα των κινητήρων θα προέρχεται από του νέου A4, που σημαίνει ότι για πρώτη φορά αναμένεται να διατεθεί με τον 1.4 TFSI των 150 ίππων. Κατόπιν να υπάρχει ο 2.0 TFSI 190 PS και οι ντίζελ 2.0 TDI 150 PS και 3.0 TDI 218 PS. Φυσικά, από την γκάμα δεν θα λείπει και η πιο σπορ έκδοση S5 Coupe με τον V6 κινητήρα των 3.0 λτ. ισχύος 354 ίππων, καθώς και η κορυφαία RS 5 με τον ίδιο κινητήρα αλλά με διαφορετικές ρυθμίσεις, ίσως τεχνολογία Audi electric turbo και απόδοση γύρω στους 480 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store