Τουλάχιστον 500.000 ευρώ θα κάνει η ηλεκτρική Ferrari

Το Μαρανέλο έχει μπει για τα καλά στο δρόμο του εξηλεκτρισμού, όπως φανερώνει η πολύ μεγάλη επιτυχία των υβριδικών Ferrari. Πλέον ένα βήμα απομένει: η πλήρης ενσάρκωση του ηλεκτρικού ρεύματος. Από καιρό προγραμματισμένο για το 2025, κάτι που σημαίνει ότι και επίσημα μετράμε αντίστροφα. Για να μετρήσεις αντίστροφα, όμως, θες και μια τιμή να περιμένεις. Η οποία θα είναι απρόσμενα υψηλή, αν κρίνουμε από τις τελευταίες πληροφορίες.

Το Reuters επικαλείται πηγές από το Μαρανέλο και αναφέρει πως το βασικό κόστος αγοράς, για το πρώτο EV στα χρονικά του ιταλικού εργοστασίου, θα τοποθετηθεί μίνιμουμ στις 500.000 ευρώ! Κι αυτό πριν αρχίσουν να μπαίνουν φόροι, οπότε αναλόγως αγοράς και περίστασης η τιμή μπορεί να εκτοξευθεί μέχρι τις 800.000 ευρώ! To δημοσίευμα κάνει λόγο μάλιστα και για δεύτερο μοντέλο καθ’ οδόν, πιθανόν SUV. Οπότε έχουμε σίγουρα ένα ηλεκτρικό supercar/hypercar να έρχεται από τη Ferrari του χρόνου, που θα είναι και το πρώτο στα χρονικά της, και μια EV παραλλαγή της Purosangue για αργότερα.

Περί μηχανικών μερών και τεχνικών χαρακτηριστικών πάντως, από τα κεντρικά της Ferrari δεν διαρρέει τίποτα. Ο περίγυρος είναι που δίνει κάποια στοιχεία, αλλά δίχως επίσημη επιβεβαίωση. Τι λέει το «κους κους» περί του πρώτου EV υπεραυτοκινήτου από τη Μόντενα (η συμπολίτισσα Maserati GranTurismo Folgore λογίζεται ως grand tourer); Τουλάχιστον 800-900 άλογα απόδοση, μπαταρία 100 kWh, μίνιμουμ δυο ηλεκτροκινητήρες (πολύ πιθανοί οι τέσσερις, ένας ανά τροχό, για καλύτερη κατανομή ροπής), αυτονομία άνω των 600 χλμ. και «αγνό ήχο», όπως περήφανα δηλώνουν οι Ιταλοί.

Get it on Google Play Download on the App Store