Η Ferrari Purosangue του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς κλείνει σήμερα τα 42 χρόνια και αποφάσισε να κάνει ένα σπέσιαλ δώρο στον εαυτό του. Γνωστός λάτρης των Ferrari, η κορδέλα δεν θα μπορούσε παρά να μπει σε κάποια δημιουργία του Μαρανέλο. Εν προκειμένω, στην πρώτη SUV και πιο επιτυχημένη εμπορικά αυτή τη στιγμή (οσονούπω και όλων των εποχών): την Purosangue.

Ο Σουηδός superstar της στρογγυλής θεάς έκανε -μερικώς- τα αποκαλυπτήρια στο X (πρώην Twitter), δημοσιεύοντας μια φωτογραφία από τα τέσσερα μπάκετ του εσωτερικού και συνοδεύοντάς τη με τη λεζάντα: «Χρόνια Πολλά Ζλάταν». Ο Ζλάταν δεν αποκάλυψε τι δώρο έκανε στον… Ζλάταν, θέλοντας να δημιουργήσει μια εσάνς μυστηρίου στους ακολούθους του, αλλά οι μυημένοι με τα αυτοκίνητα θα καταλάβουν εύκολα πως πρόκειται για την Purosangue

H εικόνα φαίνεται παρμένη από το διαμορφωτή της εταιρίας, οπότε είναι πιθανό ο «Ίμπρα» τώρα να παρήγγειλε το αυτοκίνητο. Και ενδεχομένως να αργήσει αρκετά η οδήγησή του, καθώς η Purosangue έχει λίστα αναμονής που ξεπερνά τον 1 χρόνο! Λογικά, όμως, διασημότητες τέτοιου βεληνεκούς έχουν προτεραιότητα. Εξάλλου ο πρώην ποδοσφαιριστής των Μίλαν, Ίντερ, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπαρτσελόνα και Άγιαξ, διατηρεί τις καλύτερες των σχέσεων με το Μαρανέλο όντας πιστός πελάτης.

Λίγους μήνες πριν πήρε στα χέρια του μια κατάλευκη Daytona SP3 και αμέσως «έκλεισε» το Μιλάνο, κάνοντας βόλτες. Τώρα φαίνεται πως ήρθε η ώρα για πιο οικογενειακές καταστάσεις, με την Purosangue. Θυμίζουμε πως η «Καθαρόαιμη» αντλεί ενέργεια από τον αισθαντικό και ατμοσφαιρικό 6.3 V12, με απόδοση  725 ίππων στις 8.250 σ.α.λ. και 716 Nm στις 6.250 σ.α.λ. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 ταχυτήτων, που είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα για καλύτερο «ζύγισμα» του αυτοκινήτου. Αναμενόμενα, οι επιδόσεις είναι πρωτόγνωρες, με 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δλ., 0-200 χλμ./ώρα σε 10,6 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 310 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store