Η Mercedes ξαναδιέλυσε το ρεκόρ στο Nurburgring (+video)

H συνήθεια που έγινε λατρεία για τη Mercedes, η οποία έχει κάνει το Nurburgring «τσιφλίκι» της. Το Mercedes-AMG One συγκεκριμένα, που βάζει τον πήχη των ρεκόρ ταχύτερου γύρου σε στρατοσφαιρικά για αυτοκίνητο παραγωγής επίπεδα.

Η «Formula 1 για το δρόμο» (και χωρίς εισαγωγικά, καθώς αυτό ακριβώς είναι) κατέχει τον απόλυτο χρόνο στο Nordschleiffe από το 2022, όταν χάζεψε τα χρονόμετρα με 6.35.183. Επίδοση που καταγράφηκε με το οδόστρωμα νωπό σε αρκετά σημεία, ενώ οι άνθρωποι της Mercedes-AMG έπρεπε να περιμένουν μέχρι να στεγνώσουν τα υπόλοιπα κομμάτια λόγω βροχής που είχε πέσει την προηγούμενη μέρα. Συνθήκες αφενός μακριά από τις ιδανικές σε θέμα πρόσφυσης, αφετέρου δίνοντας το περιθώριο μόνο για 4 γρήγορους γύρους λόγω της προαναφερθείσας αναμονής. Ακόμα κι έτσι, όμως, ο Maro Engel (από τους καλύτερους οδηγούς DTM και πρέσβης της Mercedes-AMG) είχε συντρίψει το προηγούμενο ρεκόρ (της Porsche 911 GT2 RS από τη Manthey Racing) κατά σχεδόν 8 ολόκληρα δευτερόλεπτα (6.43.00)!

Τόσο ο Engel όσο και οι μηχανικοί της Mercedes-AMG, ήξεραν ότι το One μπορούσε να κάνει πολύ καλύτερο χρόνο. Κάτι που κατάφερε πανηγυρικά, επισκεπτόμενο και πάλι την «Πράσινη Κόλαση» πριν λίγες μέρες. Αυτή τη φορά ο καιρός και η άσφαλτος ήταν σαν να το περίμεναν: απόλυτα στεγνές συνθήκες, 15 βαθμούς Κελσίου στον αέρα, 20 βαθμούς στο οδόστρωμα. Ο Engel μπήκε στο αριστερό μπάκετ, ενεργοποίησε το πρόγραμμα Race Plus, πάτησε τέρμα το γκάζι και (ξανά) έγραψε Ιστορία. Τα 20,8 χλμ. της θρυλικής διαδρομής καλύφθηκαν στον απίστευτο χρόνο του 6.29.090, βελτιώνοντας το προηγούμενο ρεκόρ του One για περισσότερο από 6,0 δλ. και σπάζοντας, για πρώτη φορά στα χρονικά των τετράτροχων παραγωγής, το φράγμα του 6.30.000!

Να θυμίσουμε πως το «Ένα» διαθέτει ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, κεραμικά φρένα, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και 1.063 ίππους, που πηγάζουν από τον 1.600άρη V6 twinturbo και τους 4 ηλεκτροκινητήρες, επιτρέποντας στο One να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 2,9 δλ. και στα πρώτα 200 χλμ./ώρα σε 7,0 δλ., με την τελική στα 352 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store