Η μεγάλη επιστροφή του Honda Prelude!

H Honda πυροδότησε «βόμβα» μεγατόνων από το πουθενά, παρουσιάζοντας στο Japan Mobility Show το Prelude Concept. Σε απλούστερα λόγια, την επιστροφή του εμβληματικού της κουπέ!

Το «Concept» γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στα Honda, είναι σαν να λες «έτοιμο για παραγωγή». Το αυτοκίνητο ούτως ή άλλως μοιάζει έτοιμο για το δρόμο, καθώς δεν διακατέχεται από τις ακρότητες των πρωτοτύπων. Ούτε τεράστιες ζάντες, ούτε άκρατος φουτουρισμός, ούτε τεχνολογίες που θα χρειαστούν 10 χρόνια για να είναι έτοιμες. Το Prelude Concept μοιάζει στημένο να βγει στο δρόμο αύριο κιόλας. Η σχεδίαση είναι τόσο δυναμική όσο και σύγχρονη, με τις καμπύλες και τα ενιαία LED φωτιστικά σώματα να κυριαρχούν.

Στο εμπρός μέρος δεν είναι ακριβώς ενιαία, καθώς η λωρίδα LED ναι μεν ενώνει τα φώτα ημέρας αλλά χωρίζεται από αυτά, λόγω μάσκας. Τα φανάρια θυμίζουν λίγο του ZR-V, αλλά σε μεγαλύτερη και πιο αιχμηρή εκτέλεση, ενώ ο προφυλακτήρας χαρακτηρίζεται από το προτεταμένο splitter. Εμφανέστατες και οι ποδιές στο πλάι, όπου δεσπόζουν οι 20άρες πολυάκτινες μαύρες ζάντες, ενώ στο πίσω μέρος συναντάμε μια παραλλαγή εκείνου από το NSX. Τόσο η διαμόρφωση του αμαξώματος, με το spoiler στο άνω άκρο, όσο και η ευθεία γραμμή των φωτιστικών σωμάτων εμπνέονται από την απελθούσα 2η γενιά του ιαπωνικού supercar. Η γραμμή της οροφής, τώρα, και το «δέσιμο» με τους ώμους θυμίζουν νοερά κράμα Porsche 911 και Hyundai Ioniq 6.

Από πλευράς μηχανικών μερών και τεχνικών χαρακτηριστικών τώρα, η απόλυτη σιγή. Καμία αναφορά από τη Honda, αφήνοντάς μας να μαντεύουμε. Λογικά το Prelude Concept βασίζεται στην πλατφόρμα του Civic, οπότε κάπου εκεί θα πρέπει να βρίσκεται το μέγεθος (πάνω από 4,5 μέτρα μήκος, δηλαδή). Αντιστοίχως, στο μηχανοστάσιο κατά πάσα πιθανότητα κρύβεται το υβριδικό σύνολο του 2.0λιτρου ατμοσφαιρικού με τον ηλεκτροκινητήρα, το οποίο στο Civic e:HEV αποδίδει 184 ίππους. Στην Αμερική υπάρχει και ο 1.5 VTEC Turbo στα 200 άλογα, ενώ δεν ξεχνάμε τον 2.0λιτρο VTEC Turbo των 329 ίππων (315 στην Αμερική). Δύσκολα να μιλάμε για το τρίτο, καθώς λογικά θα φυλάσσεται για την κορυφαία έκδοση του Prelude.

Ούτε χρονοδιάγραμμα ανακοινώνεται από τη Honda, αλλά η εγγύτητα του Prelude Concept σε αυτοκίνητο παραγωγής προμηνύει πρεμιέρα μέσα στο 2024, το πολύ μέχρι τα μέσα κιόλας.

Get it on Google Play Download on the App Store