Νέο CUPRA Formentror με έως 310 ίππους

Το πρώτο ειδικά εξελιγμένο μοντέλο από την CUPRA, είναι το Formentor, το οποίο διαθέτει τονισμένα δυναμικά χαρακτηριστικά, συνδυάζοντας στοιχεία από τα SUV και από σπορ αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμη: Νέο CUPRA Leon έως 310 ίππους και Plug-in hybrid

Το μήκους 4.450 χλστ., πλάτους 1.839 χλστ., ύψους 1.511 χλστ. και με μεταξόνιο 2.680 χλστ. CUPRA Formentror ξεχωρίζει από το επιθετικό εμπρός άκρο με τις έντονες γωνίες και τα τριγωνικά σχήματα, τα τονισμένα νεύρα και το τύπου κουπέ τελείωμα με τα ενιαία κόκκινα φωτιστικά σώματα. Επιπλέον, ο μεγάλος διαχύτης με της τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης, οι ζάντες των 19 ιντσών και τα μεγάλα δισκόφρενα των 18 ιντσών της Brembo τονίζουν την σπορ εμφάνισή του. Το εσωτερικό προέρχεται από το νέο CUPRA Leon και διακρίνονται το σπορ τιμόνι, τα μπάκετ καθίσματα και τα μπρονζέ διακοσμητικά.

Δείτε ακόμη: Πιο σπορ CUPRA Ateca Limited Edition

Το CUPRA Formentror θα λανσαριστεί με δύο υψηλής απόδοσης κινητήρες. Στην κορυφή τοποθετείται ο 2.0 TSI των 310 ίππων και 400 Nm ροπής, συνδυασμένος με τετρακίνηση 4Drive. Υπάρχει και η plug-in hybrid έκδοση με τον 1.4 TSI κινητήρα των 150 ίππων και τον ηλεκτροκινητήρα των 115 ίππων, προσφέροντας συνδυαστική ισχύ 245 ίππων. Η μπαταρία των 13 kWh επιτρέπει στο Formentor να κινηθεί με μόνο τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για αποστάσεις περίπου 50 χιλιομέτρων. Αμφότερα τα μηχανικά σύνολα συνεργάζονται με DSG κιβώτιο ταχυτήτων και με τον shift-by-wire επιλογέα.

Δείτε ακόμη: Ηλεκτρικό crossover 306 ίππων από την CUPRA

Get it on Google Play Download on the App Store