Το καλύτερο αυτοκίνητο στις 12.990 ευρώ

Η συνηθέστερη, αν όχι η πρώτη ερώτηση που κάνει κανείς ζητώντας πληροφορίες για ένα καινούργιο αυτοκίνητο είναι «πόσο κάνει;». Η τιμή ενός μοντέλου βρισκόταν πάντοτε ψηλά στη λίστα με τα κριτήρια επιλογής, αφού παίζει μεγάλο ρόλο στην τελική απόφαση. Ακόμα και όταν πρόκειται για αυτοκίνητο που πωλείται σε χαμηλή τιμή, κάθε επιπλέον ευρώ είναι υπολογίσιμο.

Δείτε ακόμα: Το πιο οικονομικό turbo Β-SUV των 15.990€

Για το κοινό που αναζητά ένα ολοκαίνουργιο και σύγχρονο μοντέλο, το οποίο είναι σε θέση να καλύψει πολλές ανάγκες αλλά χωρίς να μπει το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη, τότε το νέο Hyundai i20 συνιστά μια πολύ αξιόλογη πρόταση αγοράς. Στην αρχική έκδοση των 12.990 ευρώ (με την τρέχουσα έκπτωση των 900 ευρώ), το νέο μικρό, αλλά με χαρακτηριστικά μεγαλύτερου αυτοκινήτου, i20 αποτελεί την πιο συμφέρουσα πρόταση.

Παρά το γεγονός ότι η τιμή του είναι χαμηλότερη από τον ανταγωνισμό, από το βασικό του εξοπλισμό (έκδοση Fresh) δεν λείπει τίποτα ουσιαστικό. Καταρχήν, εξοπλίζεται με 6 αερόσακους και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι η αυτόνομη πέδηση, η προειδοποίηση εκτροπής λωρίδας, η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας και η αυτόματη ρύθμιση μεσαίας/υψηλής σκάλας φώτων. Μαζί με αυτά προσθέστε air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικούς καθρέπτες, cruise control και radio MP3. Με 800 ευρώ παραπάνω (13.790 ευρώ) που κοστίζει η αμέσως επόμενη έκδοση Exclusive περιλαμβάνονται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών, η οθόνη αφής 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, κάμερα οπισθοπορείας, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και δερμάτινο τιμόνι – επιλογέας ταχυτήτων.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Hyundai i20 1.2 λτ. MPi 84 hp

Οι παραπάνω τιμές αφορούν το i20 με τον ατμοσφαιρικό 1.200άρη MPi κινητήρα, απόδοσης 84 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και με ροπή 118 Nm στις 4.000 σ.α.λ. Το μηχανικό αυτό σύνολο με το καλό τράβηγμα και ελαστικότητα σε ρυθμούς πόλης, επιταχύνει το i20 στο 0-100 χλμ./ώρα σε 13,1 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 173 χλμ./ώρα, με πραγματική κατανάλωση 6,9 λτ./100 χλμ.

Το εντελώς νέο και πλήρως αναβαθμισμένο Hyundai i20 κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις, αφού δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου λόγω των άνετων χώρων (πορτ μπαγκάζ 352 λτ.) και της στιβαρής του κατασκευής. Την ίδια αίσθηση περνάει στον οδηγό και στο δρόμο, χάρη στην πολύ καλή ποιότητα κύλισης και την ιδανικά ρυθμισμένη ανάρτηση.

Δείτε ακόμα: Σε τιμή πρόκληση το νέο Hyundai Kona 1.6T 198 PS\

Σε όλα τα παραπάνω, πρόσθετη αξία δίνουν τα 5 έτη εργοστασιακής εγγύησης απεριορίστων χιλιομέτρων, συν 5 χρόνια δωρεάν ετήσιο έλεγχο, οδική βοήθεια και εγγύηση βαφής.

Get it on Google Play Download on the App Store