Το L200 είναι ένα από τα ικανότερα αυτοκίνητα εκτός δρόμου, προικισμένο με όλα τα καλούδια από τη Mitsubishi. Ο κόσμος εκεί έξω, όμως, είναι απαιτητικός και πάντα, θα ζητάει το κάτι παραπάνω. Για αυτούς υπάρχει η νέα και πιο σκληροτράχηλη έκδοση Savana Sertoes, που μετατρέπουν το ιαπωνικό pick up σε «σκαπτικό» -μεταφορικά και αρκετά κυριολεκτικά, καθώς ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μέχρι στάνταρ φτυάρι!
Το πρώτο που τραβάει το βλέμμα είναι το snorkel, που δεσπόζει στα πλαϊνά και φροντίζει να εκτινάξει το μέγιστο βάθος υδάτινου περάσματος στα 800 χλστ., από 500 χλστ. του απλού L200 (Triton εν προκειμένω)! Οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, και συγκεκριμένα στο κάτω μέρος τους (με πολύ ταιριαστές ασορτί πινελιές), αυξάνουν τις γωνίες προσέγγισης-αποχώρησης (δεν ανακοινώνει στοιχεία η Mitsubishi) ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν ούτε η σχάρα οροφής (με το προαναφερθέν φτυάρι και 50 κιλά ωφέλιμο φορτίο), ούτε τα αυτοκόλλητα, ούτε φυσικά οι ειδικά για off roading σχεδιασμένες 18άρες ζάντες και τα χωμάτινα ελαστικά, ενώ αποκλειστικό για το Triton Savana Sertoes είναι το χρώμα Cinza Concrete. Εννοείται ότι συναντάμε και σκαλοπάτια στο πλάι, όπως επίσης μπάρες στην καρότσα. Οι προσθήκες στα φτερά, τέλος, αναλαμβάνουν να δέσουν οπτικά το παρουσιαστικό του Ιάπωνα αγρότη.

Στο εσωτερικό, η ειδική έκδοση διαθέτει πορτοκαλί ραφές, ένα ειδικό σήμα στο ταμπλό και λαστιχένια πατάκια. Ο εξοπλισμός είναι αρκετά γενναιόδωρος με δερμάτινες επενδύσεις, σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας 9 ιντσών, οθόνη 7 ιντσών ανάμεσα σε ταχύμετρο-στροφόμετρο στον πίνακα οργάνων, κάμερα 360 μοιρών, πίσω κυκλοφορητή αέρα τοποθετημένο στην οροφή, 7 αερόσακους και σύστημα ADAS. Κάτω από το καπό αναλαμβάνει ο γνώριμος biturbo τετρακύλινδρος ντίζελ των 2.4 λίτρων, με απόδοση 205 ίππων στις 3.500 σ.α.λ. και 470 Nm στις 1.500-2.750 σ.α.λ., σε συνδυασμό με 8άρι αυτόματο κιβώτιο και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης Super Select II 4WD της Mitsubishi, διαθέτοντας μπλοκέ διαφορικό πίσω πέρα από το κεντρικό που κλειδώνει, μαζί με 7 διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας.
To Triton Savana Sertoes (προς τιμήν του Rally dos Sertões, κάτι σαν βραζιλιάνικο Ντακάρ) θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, όλες για την αγορά της Βραζιλίας με τιμές που ξεκινούν από τις 339.990 ρεάλ (56.630 ευρώ).




















































