Ρεκόρ Γκίνες σε αυτονομία από τη Mustang Mach-E

Νέο κάτοχο έχει το Ρεκόρ Γκίνες για αυτονομία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς η Ford Mustang Mach-E «ξέχασε» να μπει σε φορτιστή και ταξίδεψε πάνω από 900 χλμ., πριν χρειαστεί σύνδεση σε πρίζα!

Η ηλεκτρική Mustang, στην έκδοση Extended Range RWD με τον ηλεκτροκινητήρα των 294 ίππων/430 Nm και τη μπαταρία των 91 kWh, διέσχισε μια διαδρομή 916,74 χλμ. με μια φόρτιση, βάζοντας το όνομά της στη λίστα των Ρεκόρ Γκίνες. Για να το πετύχει, εκθρόνισε το Zeekr 09 και τα 907,6 χλμ. που είχαν καταγράψει οι άνθρωποι του θεσμού. Να σημειώσουμε εδώ πως τα 1.070 χλμ. του NIO ET7 αποτελούν μέτρηση της κινεζικής εταιρίας, δίχως να έχουν πιστοποιηθεί από κάποιον εξωτερικό φορέα.

H Mustang Mach-E ξεκίνησε από το Norfolk και πέρασε 5 πόλεις (Lincolnshire, Yorkshire, Nottinghamshire, Leicestershire και Cambridgeshire), καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα οδικών συνθηκών που περιλάμβαναν εθνική οδό, πόλη και επαρχιακούς δρόμους, σε μια διαδρομή που διήρκεσε (με διαλείμματα για ξεκούραση και φαγητό) πάνω από 24 ώρες. Μοναδική αλλαγή σε σχέση με την Extended Range RWD η αντικατάσταση των 19ιντσων ζαντών με 18άρες, περιβαλλόμενες από ελαστικά χαμηλής τριβής της Bridgestone. Η κατανάλωση περιορίστηκε στα 10,05 χλμ./kWh, με το ανάλογο οδηγικό στυλ (μέση ταχύτητα πάντως, δεν αναφέρεται), το οποίο κατάφερε να απομυζήσει έξτρα 34 χλμ. με την ένδειξη της μπαταρίας στο 0%. Αξίζει να γίνεται ιδιαίτερη μνεία, δε, στο γεγονός πως η Mach-E έκανε θρύψαλα τα εργοστασιακά νούμερα αυτονομίας, που την τοποθετούν στα 600 χλμ.!

Get it on Google Play Download on the App Store