Η Mazda φρεσκάρει το σήμα της

Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες το κάνουν, στη συντριπτική πλειοψηφία τους δίχως να παίρνουν ρίσκα. Δεν παίζεις με την παράδοση και την εικόνα που έχει δημιουργήσει εδώ και δεκαετίες, κάτι που η Mazda γνωρίζει πολύ καλά. Για αυτό και το φρεσκαρισμένο σήμα της, επί της ουσίας δεν θα έχει μεγάλες διαφορές με το σημερινό.

Για την ακρίβεια, όπως δείχνουν εικόνες που διέρρευσαν από το Ιαπωνικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών, το νέο σήμα θα είναι περίπου το ίδιο, αλλά με σημαντικές απώλειες στο θέμα της εμφάνισης. Το σχήμα εννοείται δεν αλλάζει, με το «M» να εξακολουθεί να θυμίζει άνοιγμα φτερών εντός οβάλ πλαισίου. Αυτό που αλλάζει, και ταυτόχρονα σηματοδοτεί «μείον» στο αισθητικό σκέλος, είναι η απουσία τρισδιάστατης απεικόνισης. Ενώ σήμερα το έμβλημα της Mazda χαρακτηρίζεται από τις πτυχές και τον τρόπου που αλληλεπιδρά με το χώρο, έχοντας παράλληλα και το πρεστίζ του χρωμιωμένου φινιρίσματος, το νέο είναι ένα flat μαύρο σήμα. Προφανώς το χρώμα οφείλεται στα έγγραφα της κατοχύρωσης, αλλά δεν παύει να χάνει τον χαρακτήρα του σημερινού.

Κατά πάσα πιθανότητα, όπως βλέπουμε στο πρωτότυπο Arata (ο μελλοντικός ανταγωνιστής του Nissan Ariya), θα υπάρχουν εφαρμογές όπου το νέο σήμα θα είναι φωτιζόμενο. Αυτό δημιουργεί το ενδεχόμενο ύπαρξης δυο διαφορετικών εκτελέσεων: μία σαν το σημερινό, με χρώμιο και «γεμάτη» παρουσία, και μία με την απλοποιημένη μορφή, που θα χρησιμοποιείται στα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας. Προς το παρόν, δεν υπάρχει ανακοίνωση ή διευκρίνηση από τους Ιάπωνες. Αξίζει, ωστόσο, να αναφέρουμε πως το τρέχον έμβλημα της Mazda είναι μαζί μας από το 1997, ουσιαστικά απαράλλαχτο.

Get it on Google Play Download on the App Store