Η Ferrari Daytona SP3 του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Δύσκολο το βράδυ χθες για τη Μίλαν και τους φίλους της. Οι «ροσονέρι» βρέθηκαν να χάνουν 0-2 στο 11ο λεπτό από την Ίντερ, στο «Derby della Madonnina» που  επεφύλασσε ο έτερος ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ (Ρεάλ-Σίτι ο άλλος, 1-1 το πρώτο ματς), κι αν δεν ήταν ο τερματοφύλακας Μενιάν σε καλή μέρα, θα είχε «γράψει» κι άλλα. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν μπόρεσε να βοηθήσει, καθότι τραυματίας, αλλά δεν θα κάτσει να σκάσει κιόλας. Μια βόλτα με τη Ferrari Daytona SP3 την ημέρα, εξάλλου, τις έννοιες κάνει πέρα. 

Ο Σουηδός super star του ποδοσφαίρου είναι μεγάλος φαν των υπεραυτοκινήτων, και ειδικά των Ferrari. Υπήρξε από τους πρώτους που αγόρασαν την SF90 Stradale, σε ένα ιδιαίτερα φανταχτερό χρυσαφί χρώμα μάλιστα. O Ζλάταν φαίνεται πως ήθελε μια ανανέωση, για αυτό και άλλαξε την SF90 με μια από τις 599 Daytona SP3 που θα κατασκευαστούν. Και πάλι από τους πρώτους που έσπευσαν σε αντιπροσωπεία της Ferrari, αν και με την Daytona ακολούθησε πολύ πιο διακριτική οδό σε θέμα χρώματος. Ένα τυπικό λευκό Bianco Avus καλύπτει το σώμα της προσωπικής του SP3, με την οποία εθεάθη να βολτάρει στο Μιλάνο – και μετά μιας ξανθιάς καλλονής στο δεξί κάθισμα.

Η Daytona SP3 χρίζεται ως η ισχυρότερη ατμοσφαιρική Ferrari όλων των εποχών, χάρις στα 840 άλογα στις 9.250 σ.α.λ. (κόφτης σταθερά στις 9.500 σ.α.λ.) που παράγει ο V12 των 6.496 κ.εκ. Η ισχύς εξυπακούεται πως καταλήγει στους πίσω τροχούς, μέσω 7τάχυτου αυτόματου διπλού συμπλέκτη και ηλεκτρονικά ελεγχόμενου μπλοκέ διαφορικού. Ως αποτέλεσμα, η Daytona SP3 επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 2,85 δλ., στο 0-200 χλμ./ώρα σε 7,4 δλ. και ξεπερνά τα 340 χλμ./ώρα τελικής. Η τιμή της; 2 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων! Περίπου όσο θα πάρει φέτος, στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου με τη Μίλαν (1,92 εκατ. ευρώ). Ελάχιστο το κακό, καθώς μέχρι τώρα ο Ζλάταν έχει βγάλει πάνω από 123 εκατ. ευρώ στην καριέρα του, μόνο από τη μπάλα (δίχως χορηγίες και διαφημίσεις, δηλαδή).

Get it on Google Play Download on the App Store