«Βαρδάρης» το Ford Puma ST στον τάρανδο (+video)

Σαν άνεμος πέρασε το Puma ST από το τεστ αποφυγής ταράνδου, ισοφαρίζοντας παραλίγο την επίδοση του Fiesta ST και εντυπωσιάζοντας τους πάντες με την ευθύτητά του στις αλλαγές κατεύθυνσης.

Το km77.com έβαλε το «άγριο» Ford στους τρεις διαδρόμους και εκείνο ελίχθηκε στους κώνους, με χάρη αιλουροειδούς. Στην πρώτη, αναγνωριστική, προσπάθεια με 79 χλμ./ώρα, ο οδηγός «έκοψε» νωρίτερα το τιμόνι στην είσοδο για τον τρίτο διάδρομο, χτυπώντας τον πρώτο εσωτερικό κώνο και χαλώντας την προσπάθεια του ST. Στην επόμενη, όμως, που ήξερε την αμεσότητα του συστήματος διεύθυνσης, δεν λάθεψε. Και μάλιστα με υψηλότερη ταχύτητα, στα 81 χλμ./ώρα!

Οι δοκιμαστές εντυπωσιάστηκαν με την απουσία κλίσεων και την απόκριση του τιμονιού, ενώ το Puma ST δεν παρέλειψε να προσφέρει και θέαμα σηκώνοντας τον πίσω εσωτερικό τροχό. Είναι χαρακτηριστικό πως το ESP δεν χρειάστηκε να επέμβει καθόλου, δείγμα του εξαιρετικού στησίματος από τους μηχανικούς του «Μπλε Οβάλ». Λίγο έλειψε, δε, να επαναλάβει το πέρασμα του Fiesta ST, που είχε περάσει τη δοκιμασία της απότομης αλλαγής κατεύθυνσης με 83 χλμ./ώρα. Αξίζει να αναφερθεί πως στην ενδοοικογενειακή μάχη το Puma ST κερδίζει με άνεση το αντίστοιχο Focus, καθότι η κορυφαία έκδοση του μικρομεσαίου Ford είχε πετύχει καλύτερη επίδοση στα 77 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store