To Kia Tasman οργώνει τους αμμόλοφους (+video)

Η Kia συνεχίζει να υποβάλλει το pickup μοντέλο της Tasman σε εξαντλητικές δοκιμασίες, αυτή τη φορά στις σκληρές συνθήκες της ερήμου του Al Qudra, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Όπως αναφέρεται στο βίντεο, τη στιγμή που έγινε η λήψη είχε 48 βαθμούς Κελσίου και 66% υγρασία. Συνολικά αναφέρεται ότι έχει περάσει από 18.000 γύρους δοκιμών, παντός συνθηκών και εδαφών.

Αρχικά οι δοκιμαστές φροντίζουν να ξεφουσκώσουν λίγο τα λάστιχα, προκειμένου να έχουν καλύτερη πρόσφυση στη σαθρή άμμο. Δοκιμάστηκαν διάφορα μηχανικά του μέρη, όπως επίσης και οι αναρριχητικές του ικανότητες, αφού είναι πολύ πιθανό να βρεθεί σε τόσο δύσβατα μέρη όταν ξεκινήσει η διάθεσή του. Ακόμα κυκλοφορεί με καμουφλάζ στο πληθωρικό του διπλοκάμπινο αμάξωμα, αν και κάποια σχεδιαστικά του στοιχεία είναι σχετικά ορατά. Το σκληροτράχηλο «εργαλείο» ενσωματώνει έντονα προστατευτικά τμήματα, κάθετα φωτιστικά σώματα, αρκετή καρότσα, έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος, κλασική ανάρτηση πίσω με άκαμπτο άξονα και φύλλα σούστας.

Επίσημα ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τεχνικά του χαρακτηριστικά και διαστάσεις, όμως ανεπίσημα αναφέρεται ότι θα έχει μήκος κοντά στα 5,4 μέτρα, έτσι ώστε να βρεθεί δίπλα σε ανάλογου τύπο οχήματα που πωλούνται κυρίως στις Η.Π.Α. Το πλαίσιο θα είναι τύπου σκάλας και όχι αυτοφερόμενο προερχόμενο από κάποιο SUV για παράδειγμα, προκειμένου να είναι πιο ανθεκτικό στη σκληρή χρήση. Για τους κινητήρες φημολογείται πως στη γκάμα θα υπάρχουν ντίζελ και βενζίνης. Πρόκειται για τον πετρελαιοκινητήρα των 2.2 λτ. ισχύος 210 ίππων και 420 Nm και το μεγαλύτερο 3λιτρο V6 των 260 ίππων και 560 Nm. Στην κορυφή, από πλευράς ιπποδύναμης, θα πάρει θέση ο turbο βενζίνης 2.5 λτ. απόδοσης 275 ίππων και 420 Nm προερχόμενος από το pick up της Hyundai, το Santa Cruz. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Κορέα, το μεσαίου μεγέθους αυτό pickup θα είναι ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο. Λέτε να το δούμε και στην Ελλάδα; Μάλλον απίθανο.

Get it on Google Play Download on the App Store