Η Jaguar καταργεί σχεδόν όλα της τα μοντέλα

Σε μια από τις μεγαλύτερες αναδιαρθρώσεις γκάμας στα χρονικά της αυτοκίνησης προχωρά η Jaguar, καταργώντας σχεδόν όλα της τα μοντέλα! Ραγδαίες εξελίξεις για τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, ως μέρος της στρατηγικής «Reimagine» που είχε ανακοινώσει πριν 3 χρόνια και η οποία έχει επίκεντρο την ηλεκτροκίνηση.

Παρόλα αυτά, το μοναδικό EV με σήμα τον ιαγουάρο, ήτοι η I-Pace (που ήταν και το πρώτο ηλεκτρικό με τίτλο «Car Of The Year», το 2019), αναμένει την ίδια μοίρα με τις XE, XF (sedan και Wagon), F-Type και E-Pace σύμφωνα με το Automotive News. Ποια είναι αυτή; Η απόσυρση από την αγορά, αφήνοντας μοναδική ενεργή Jaguar την F-Pace. Σε συνάντηση του ΔΣ με επενδυτές, ο CEO της εταιρίας, Adrian Mardell, δήλωσε πως οι χαμηλές πωλήσεις και η ελάχιστη κερδοφορία των 6 αυτών μοντέλων οδήγησαν στην απόφαση για «τσεκούρι», φτάνοντας στο σημείο να τα χαρακτηρίσει «προϊόντα χαμηλής αξίας».

Το μέλλον της Jaguar βρίσκεται στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς οι Βρετανοί έχουν δηλώσει πως από το 2025 κι έπειτα θα διαθέτουν μόνο EV. Μετά από τον «περονόσπορο» στη γκάμα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους με σταδιακές αποσύρσεις από τις αγορές, το πρώτο μοντέλο που περιμένουμε είναι ένα ηλεκτρικό SUV μεγαλύτερο της F-Pace. Μαζί του ένα δυναμικό grand tourer, με εκτιμώμενο κόστος 100.000 λιρών (περίπου 119.000 ευρώ), που θα παρουσιαστεί εντός του επόμενου έτους. Η στρατηγική της Jaguar, πέρα από την πλήρη στροφή στην ηλεκτροκίνηση, περιλαμβάνει τον περιορισμό της παραγωγής με παράλληλη αύξηση του κέρδους ανά μονάδα.

Η Jaguar, δηλαδή, θα ανεβάσει τις τιμές στα νέα της μοντέλα, τα οποία επίσης θα αναβαθμιστούν σε αντιπάλους της Bentley (αντί των BMW και Mercedes που είναι τώρα), κρατώντας την παραγωγή κάτω από τις 50.000 μονάδες ετησίως (για λόγους exclusivity), αλλά αυξάνοντας τα κέρδη μέσω των υψηλότερων τιμών. Να δούμε πώς θα δει τις εξελίξεις και το αγοραστικό κοινό, βέβαια…

Get it on Google Play Download on the App Store