Έρχεται Tesla Model 3 Performance με 620 άλογα

Τα Tesla είναι συνώνυμα του γκαζιού, της δύναμης και των επιδόσεων. Και η τεχνολογία με τα gadgets συγκαταλέγονται στα χαρακτηριστικά τους, αλλά μέσα από video με κόντρες του Model S έγινε πασίγνωστη η αμερικανική εταιρία. Το νέο Model 3 σκοπεύει να τιμήσει αυτή την παράδοση, αποκτώντας κορυφαία έκδοση Performance και ισχύ άνω των 600 ίππων.

Τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά έγιναν γνωστά πριν λίγες μέρες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για συνδυαστική απόδοση 620 ίππων/688 Nm χάρη σε έναν καινούργιο και πολύ πιο δυνατό ηλεκτροκινητήρα πίσω. Το 0-100 χλμ./ώρα τοποθετείται στα 2,9 δλ., κατεβάζοντας το χρόνο κατά 0,2 δλ. σε σχέση με το απερχόμενο Model 3 Performance και πέφτοντας για πρώτη φορά κάτω από το φράγμα των 3,0 δλ. Νέες αποκαλύψεις ευρωπαϊκών εγγράφων τώρα, από έναν χρήστη του X ονόματι Julien, φανερώνουν ακόμα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά, αλλά και την εμφάνιση, του κορυφαίου Model 3.

Καταρχάς, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, επίσης για πρώτη φορά το Model 3 αποκτά αεροδυναμικό πακέτο. Οι 20άρες ζάντες περιβάλλονται από ελαστικά Pirelli P Zero 4 πλάτους 235 χλστ. εμπρός και 275 χλστ. πίσω (προαιρετικά 19άρες ζάντες με πέλμα 235 χλστ. εμπρός-265 χλστ. πίσω), βοηθώντας τη μπαταρία των 79 kWh στην επίτευξη μέγιστης αυτονομίας 528 χλμ. Το βάρος του Model 3 Performance ανέρχεται στα 1.854 κιλά, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει (και περιορίζεται ηλεκτρονικά, λογικά) στα 261 χλμ./ώρα. Άπαξ και το αυτοκίνητο δείχνει τόσο έτοιμο για παραγωγή, συμπεραίνουμε πως ζήτημα εβδομάδων είναι η επίσημη παρουσίασή του.

Get it on Google Play Download on the App Store