Σωστό «τανκ» το νέο Great Wall Tank 330!

Ποιος είπε ότι οι Κινέζοι αρκούνται σε διακριτικά και ολιγαρκή οχήματα; Εδώ είναι το νέο Great Wall Tank 330 για να καταρρίψει κάθε τέτοια σκέψη. Όπως ίσως θα έχετε ήδη -και σωστά- σκεφθεί το Tank 330 βασίζεται στο υπάρχον 300 το οποίο εκτός από την Κίνα διατίθεται και σε άλλες χώρες, ακόμη και στην Αυστραλία. Η αναγγελία του νέου μοντέλου είχε γίνει το Μάρτιο του 2023 και το πρότζεκτ ήταν αρκετά «επιθετικό», καθώς η Great Wall ήθελε να διερευνήσει αν θα υπήρχε ζήτηση. Δικαιώθηκε μέσα σε έξι λεπτά, καθώς οι παραγγελίες έφτασαν τα 1.000 αυτοκίνητα!

Όπως αναφέραμε και πριν το «330» στηρίζεται στο «300» και μάλιστα σε μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής. Νέος προφυλακτήρας, με νέο bull bar και μαύρα τόξα στους θόλους των φτερών. Σε αντίθεση με το μοντέλο στο οποίο βασίζεται δεν έχει αναπνευστήρα για τα δύσκολα εκτός δρόμου, αλλά κανονικό καπό με αεραγωγούς. Συνεχίζοντας με την εμφάνιση βλέπουμε ράγες οροφής «διάτρητους» τροχούς ντυμένους με φαρδιά και ψηλού προφίλ χωμάτινα λάστιχα για απαιτητικό off-roading. Βέβαια στο πίσω μέρος ξεχωρίζει από τα ταπεινότερα αδέρφια του χάρη στο spoiler οροφής και τα νέα σήματα που φανερώνουν την ταυτότητά του.

Περνώντας στα μηχανικά μέρη, το επιβλητικό Tank 300 εφοδιάζεται με ένα 3λιτρο V6 turbo κινητήρα βενζίνης με ισχύ 355 ίππων και των 500 Νm ροπής! Συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο και βέβαια μόνιμη τετρακίνηση. Οι γωνίες ράμπας και φυγής είναι κορυφαίες με 36 και 37 μοίρες αντίστοιχα παρόλο το αυξημένο μέγεθος του αμαξώματος με 4.772 χλστ. μήκος και 2.750 χλστ. μεταξόνιο. Πληθωρικό και στο βάρος το Great Wall στα 2.480 κιλά, όμως δε φοβάται τις… βουτιές αρκεί το βάθος να είναι μέχρι 90 εκατοστά.

Μακάρι να έρθει στην Ευρώπη μέσα στα πλαίσια της Κινέζικης καταιγίδας μοντέλων που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη! Σίγουρα φθηνό δεν θα είναι, αλλά θα εξιτάρει όσους προσελκύονται από τα σκληροτράχηλα εκτός δρόμου οχήματα.

Get it on Google Play Download on the App Store