Πιο σπορ το νέο Hyundai i20 N Line

Το ανανεωμένο Hyundai i20 που παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2023, κάνει σήμερα την εμφάνισή του και στην πιο σπορ έκδοση N Line, με πιο τονισμένα δυναμικά χαρακτηριστικά. Αυτά αφορούν τόσο την εξωτερική εμφάνιση όσο και την εσωτερική, ενώ η παραγωγή του θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Απρίλιο.

Εξωτερικά το αναβαθμισμένο i20 N Line ξεχωρίζει αμέσως από το νέο σχέδιο στη μάσκα με το λογότυπο N Line που την κοσμεί και το νέο σήμα της Hyundai στο κέντρο. Επίσης, πατάει σε νέες σκουρόχρωμες και πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών. Συγκριτικά με τις υπόλοιπες εκδόσεις, το i20 N Line φέρει διαφορετικού σχεδιασμού προφυλακτήρες, αεροδυναμικά βοηθήματα και διπλές οβάλ απολήξεις εξάτμισης. Επιπλέον, θα προσφέρεται με εννέα χρώματα αμαξώματος σε αποχρώσεις του γκρι, λευκού, μπλε και κίτρινου.

Στο εσωτερικό του ανανεωμένου Hyundai i20 N Line προστέθηκαν νέα χρώματα στον ατμοσφαιρικό φωτισμό δημιουργώντας μια δυναμική ατμόσφαιρα που συμπληρώνει τον σπορ χαρακτήρα του κορεατικού supermini. Επιπλέον τα φώτα στην πλαφονιέρα και στο εσωτερικό του αλεξήλιου είναι LED, για καλύτερη φωτεινότητα. Τα βλέμματα τραβούν και άλλες λεπτομέρειες, όπως είναι το τιμόνι N Line με διάτρητο δέρμα και κόκκινες ραφές, που συναντώνται ακόμα στα καθίσματα με την ενισχυμένη στήριξη, στις πόρτες, στο λεβιέ των ταχυτήτων και στο χειρόφρενο με τη δερμάτινη επένδυση. Κόκκινα είναι και τα διακριτικά διακοσμητικά στους αεραγωγούς, στα πάνελ των θυρών και στα χειριστήρια του κλιματισμού. Επιπρόσθετα τα αντιολισθητικά σπορ πεντάλ διαθέτουν εμφάνιση αλουμινίου.

Το i20 N Line διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πακέτο ασφάλειας, όπως είναι το Forward Collision-Avoidance Assist και το Lane Following Assist, που είναι πολύ χρήσιμα για κάθε οδηγό ανά πάσα ώρα και στιγμή. Τα προαιρετικά συστήματα όπως το Parking Assist και το Blind-spot Collision-Avoidance Assist εξασφαλίζουν επιπλέον σιγουριά. Το Smart Cruise Control που βασίζεται σε πλοήγηση προσαρμόζει την ταχύτητα για ασφαλέστερη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο. Όπως και στις υπόλοιπες εκδόσεις του i20, έτσι και το i20 N Line διαθέτει νέες θύρες USB type-C, eCall δεύτερης γενιάς που βασίζεται στο δίκτυο 4G και ενημερώσεις χαρτών Over-the-Air (OTA).

Για τους κινητήρες δεν γίνεται καμία επίσημη αναφορά. Ωστόσο, όπως και πριν, αναμένεται το i20 N Line να συνδυάζεται με όλα τα μηχανικά σύνολα βενζίνης, όπως είναι το 1.2 MPI 84 hp και το 1.0 T-GDI 100 hp με χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο, 7άρι διπλού συμπλέκτη και ήπια υβριδική τεχνολογία 48V Hybrid. Λογικά θα διατηρηθεί η πιο σφιχτή σε ρύθμιση και χαμηλότερη ανάρτηση, η λειτουργία Rev Matching και ο πιο αγριεμένος ήχος από την εξάτμιση.

Get it on Google Play Download on the App Store