Ήρθε το νέο Kia Picanto με «αέρα» μεγαλύτερου αυτοκινήτου

Το σημαντικά αναβαθμισμένο Kia Picanto βρίσκεται στην Ελλάδα και εντυπωσιάζει αμέσως τόσο με το δυναμικό του παρουσιαστικό, όσο και με τον πλούσιο εξοπλισμό από την πρώτη κιόλας έκδοση. Συνολικά αποπνέει έναν «αέρα» μεγαλύτερου μοντέλου, ενώ πρόκειται για ένα αμάξι ιδανικό για την πόλη, καλύπτοντας και με το παραπάνω τις αυξημένες απαιτήσεις που έχει ένας αγοραστής από ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, ακόμα και από τη μικρότερη κατηγορία των μίνι.

Ο πλήρης ανασχεδιασμός του εμπρός μέρους χάρισε στο Picanto μια σαφώς πιο έντονη προσωπικότητα, θυμίζοντας μεγαλύτερα μοντέλα της Kia, όπως το νέο EV3 και τα SUV Sorento και EV9. Τα μεγαλύτερα φωτιστικά σώματα με την κάθετη διάταξη ενώνονται με μια οριζόντια φωτεινή λωρίδα LED (στην έκδοση GT-Line), ενώ ο προφυλακτήρας έχει πιο μυώδη εμφάνιση. Αντίστοιχα και πίσω είναι ανασχεδιασμένο με νέα φωτιστικά σώματα που εναρμονίζονται με τα μπροστινά, νέα πόρτα χώρου αποσκευών και προφυλακτήρα με διαχύτη στο GT-Line. Τις εξωτερικές αλλαγές συμπληρώνουν τα νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου διαμέτρου 14 ή 16 ιντσών.

Στο εσωτερικό του νέου Kia Picanto υπάρχουν νέοι συνδυασμοί χρωμάτων, επενδύσεων και διακοσμητικών. Την εκσυγχρονισμένη του εικόνα ενισχύουν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων LCD 4,2 ιντσών που διατίθεται στο βασικό εξοπλισμό, όπως και η οθόνη αφής 8 ιντσών με σύνδεση Apple CarPlay και Android Auto. Επιπλέον περιλαμβάνει εργοστασιακό σύστημα πλοήγησης και το σύστημα τηλεματικής Kia Connect για έλεγχο σημαντικών λειτουργιών του αυτοκινήτου εξ αποστάσεως μέσω smartphone. Στον στάνταρ εξοπλισμό από την αρχική έκδοση Optimum ανήκουν ακόμα 6 αερόσακοι, αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αυτόματη εναλλαγή μεγάλης – μεσαίας σκάλας φώτων, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικοί καθρέπτες, κάμερα οπισθοπορείας και αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω. Πρόσθετα ο πελάτης καλύπτεται πλήρως από την 7ετή εργοστασιακή εγγύηση, ενώ βγαίνει κερδισμένος και από τα 5 χρόνια δωρεάν service.

Όσοι θέλουν ακόμα περισσότερο εξοπλισμό, θα επιλέξουν το Picanto Premium. Επιπλέον του Optimum τοποθετούνται ζάντες αλουμινίου 14 ιντσών, δερμάτινο τιμόνι και λεβιές ταχυτήτων, διακοσμητικά μεταλλικού χρώματος και μαύρα γυαλιστερά, κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός, θήκες στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων και ενισχυμένο δάπεδο στο πορτ μπαγκάζ. Το πιο σπορτίφ Picanto GT-line ξεχωρίζει με μιας από τους πιο δυναμικού σχεδιασμού προφυλακτήρες, τα αεροδυναμικά βοηθήματα, τις ζάντες αλουμινίου των 16 ιντσών και τα πλήρη φώτα LED. Πρόσθετα φέρει σπορ μεταλλικά πεντάλ, τιμόνι D-Cut, επένδυση καθισμάτων με συνθετικό δέρμα και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες.

Με όλο αυτό τον εξοπλισμό και τις παροχές, οι τιμές του νέου Kia Picanto ξεκινούν από τις 16.790 ευρώ με τον κινητήρα 1.0 MPI 63 PS. Διατίθεται και με το πιο δυνατό μοτέρ 1.2 MPI 79 PS με επιπλέον 600 ευρώ (από 17.390 ευρώ). Αμφότερα τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται και με το αυτόματο κιβώτιο των 5 ταχυτήτων με μικρή επιπλέον επιβάρυνση της τάξεως των 800 ευρώ (από 17.590 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store