Πότε έρχεται το καινοτόμο Kia EV3;

Η Kia διευρύνει την γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών της αυτοκινήτων, αυτή τη φορά διεισδύοντας στην πιο δημοφιλή κατηγορία των μικρών SUV. Με το συνδυασμό τολμηρού σχεδιασμού, καινοτόμου τεχνολογίας και πρωτοποριακών χαρακτηριστικών, το EV3 θέτει νέα πρότυπα που δεν έχουν υπάρξει ποτέ πριν στα B-SUV. Το λανσάρισμά του δεν αργεί πολύ αφού μετά το καλοκαίρι μετρά αντίστροφα και θα το δούμε στην Ελλάδα στις αρχές του Οκτώβρη.

Το EV3 εκπέμπει δυναμική παρουσία από όλες τις πλευρές του, υιοθετώντας στοιχεία από τη ναυαρχίδα, της Kia, το EV9. Στο εμπρός μέρος, οι κάθετοι προβολείς που είναι τοποθετημένοι στα άκρα, συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ευρείας, εξαιρετικά επιβλητικής εικόνας. Παράλληλα, μια νέα εκδοχή του Tiger Face της Kia ενσωματώνει την πιο πρόσφατη λογική φωτισμού Star Map της μάρκας. Στα πλαϊνά, η μακριά, κεκλιμένη και με κομψή γραμμή οροφή καταλήγει σε μια πίσω πόρτα ανάλογη ενός hatchback. Ο απλοποιημένος, γεωμετρικός σχεδιασμός των πίσω φώτων ενσωματώνεται με το πίσω παρμπρίζ, πλαισιώνοντας τη φουτουριστική σχεδίαση της πίσω πόρτας με μια τεχνική εμπνευσμένη από την υπογραφή του φωτισμού Tiger Face Star Map. Το EV3 έχει μήκος 4.300 χλστ., πλάτος 1.850 χλστ., ύψος 1.560 χλστ. και μεταξόνιο 2.680 χλστ. Επιπλέον, διαθέτει πολύ μελετημένη αεροδυναμική για να διασφαλιστεί ένας χαμηλός συντελεστής οπισθέλκουσας (Cd) 0,269.

Το εσωτερικό είναι και αυτό με τη σειρά του πολύ μοντέρνο σε σχεδιασμό, ενώ έμφαση έχει δοθεί στη λειτουργικότητα και στους χώρους. Μια ευρεία οθόνη σχεδόν 30 ιντσών αποτελούμενη από ένα πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, μια οθόνη για το σύστημα κλιματισμού 5,0 ιντσών και μια άλλη οθόνη AVN 12,3 ιντσών, ενσωματώνει απρόσκοπτη λειτουργία αφής των λειτουργιών ελέγχου του κλιματισμού και παρέχει σαφή γραφικά και διαισθητικές πληροφορίες στον οδηγό. Πρόσθετα, το Head-up Display των 12 ιντσών προβάλλει πληροφορίες στο παρμπρίζ για να ελαχιστοποιήσει την απόσπαση της προσοχής του οδηγού. Η κεντρική κονσόλα ενσωματώνει ένα συρόμενο τραπεζάκι και έναν αποθηκευτικό χώρο. Στον κάτω χώρο μπορούν να τοποθετηθούν αναψυκτικά, ποτά, σνακ, ακόμα και μικρά σακίδια. Με χώρο αποσκευών 25 λίτρων μπροστά και πορτμπαγκάζ 460 λίτρων, το EV3 προσφέρει το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία του.

Η Kia εξοπλίζει το EV3 με μια σειρά από προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας, οδήγησης, άνεσης και φόρτισης που συνήθως προορίζονται για τα πιο μεγάλα ηλεκτρικά SUV. Για παράδειγμα, το σύστημα Remote Smart Parking Assist της Kia επιτρέπει στους κατόχους να παρκάρουν απομακρυσμένα και με ασφάλεια το EV3 τους σε στενούς χώρους, χωρίς ο οδηγός να βρίσκεται εντός του αυτοκινήτου. Επιπλέον, το EV3 είναι το πρώτο μοντέλο που επωφελείται από τη νέα τεχνολογία i-Pedal 3.0 της Kia, που επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει το επίπεδο της ανάκτησης ενέργειας κατά την διάρκεια της πέδησης, ανάλογα με τις προτιμήσεις του, και ταυτόχρονα επιτρέπει την οδήγηση με ένα πεντάλ.

Με το EV3, η Kia είναι ο πρώτος κατασκευαστής που φέρνει τη λειτουργία Vehicle-to-Load (V2L) στην κατηγορία των κόμπακτ ηλεκτρικών SUV, δίνοντας στους επιβάτες την ελευθερία και την ευελιξία να τροφοδοτούν εξωτερικές συσκευές όπως φορητούς υπολογιστές, μικρά ψυγεία, καφετιέρες ή σεσουάρ μαλλιών. Το ψηφιακό κλειδί Digital Key 2.0 της Kia επιτρέπει στους κατόχους να ξεκλειδώνουν και να εκκινούν το EV3 χρησιμοποιώντας μόνο το smartphone ή το smartwatch τους. Μπορούν επίσης να μοιράζονται με ευκολία το ψηφιακό κλειδί του EV3 με άλλους συγγενείς κ.λπ.

Η Kia παρέχει διάφορα περιεχόμενα με δυνατότητα ροής μέσω της υπηρεσίας Premium Streaming, η οποία παρέχεται μέσω του LG Web OS. Επίσης, η Kia προσφέρει arcade παιχνίδια, επιτρέποντας στους επιβάτες να απολαμβάνουν παιχνίδια μέσα στο αυτοκίνητό τους. Το EV3 είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που διαθέτει την τεχνολογία AI Assistant της Kia, Παρέχει στους πελάτες νέους και καινοτόμους τρόπους αλληλεπίδρασης και ελέγχου των λειτουργιών του αυτοκινήτου τους, άμεσα και διαισθητικά, ενισχύοντας την ευκολία και βελτιστοποιώντας την παραγωγικότητα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους.

Το νέο μικρότερο ηλεκτρικό SUV της Kia διαθέτει ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης με κίνηση στους εμπρός τροχούς που βασίζεται στην πλατφόρμα Electric Global Modular Platform (E-GMP), χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μπαταριών 4ης γενιάς της Kia. Η έκδοση EV3 Standard προσφέρεται αποκλειστικά με μπαταρία 58,3 kWh, ενώ η έκδοση EV3 Long Range εφοδιάζεται με μπαταρία 81,4 kWh. Και οι δύο διαθέτουν έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων και 283 Nm. Εξασφαλίζει επιτάχυνση για το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,4 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 170 χλμ./ώρα. Η έκδοση EV3 Long Range προσφέρει μια εκτιμώμενη αυτονομία έως και 600 χιλιόμετρα. Όταν η μπαταρία του EV3 χρειαστεί επαναφόρτιση, το προηγμένο σύστημα διαχείρισης φόρτισης του EV3 επιτρέπει τη φόρτιση για το 10-80% σε περίπου 31 λεπτά.

Get it on Google Play Download on the App Store