Ford Ranger Raptor πάει «τάπα» σε ανάβαση (+video)

Το Ford Ranger Raptor διαπρέπει σε κάθε εκτός δρόμου διαδρομή. Δεκάδες, μην πούμε χιλιάδες, video με κάποιον «Ράπτορα» να κάνει πάρτι σε βουνά, λάσπες ή αμμόλοφους κυκλοφορούν, σίγουρα κάποιο θα έχετε δει. Ranger Raptor να «γαζώνει» σε ανάβαση, όμως, βρεγμένη κιόλας, μόνο το συγκεκριμένο.

Το Knysna Simola Ηillclimb συγκαταλέγεται στα πιο σημαντικά αυτοκινητικά γεγονότα της Νοτίου Αφρικής, όπου τα pick up αυτοκίνητα διαπρέπουν εμπορικά. Το Ranger είναι στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων, με αρκετά που κυκλοφορούν εκεί να αφορούν την κορυφαία έκδοση. Όπως γνωρίζουμε, Raptor σημαίνει 3.0 V6 twinturbo βενζινοκινητήρας, ειδικά εξελιγμένες και ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις, αμορτισέρ Fox, χωμάτινοι τροχοί, προγράμματα λειτουργίας για οδήγηση μέχρι σε ρυθμούς Baja, «θωρακισμένο» δάπεδο κι όλα τα off road καλά. Για τη Νότιο Αφρική, μαζί με λίγες άλλες επιλεγμένες αγορές, η ισχύς του κινητήρα σκαρφαλώνει στα 405 άλογα από τα 292 του δικού μας, την ώρα που και η ροπή διαμορφώνεται στα 583 Nm (από 491 Nm).

Μπορεί, λοιπόν, το Ranger Raptor να έχει φτιαχτεί για να καταπίνει βουνά, όμως το προηγμένο δίδυμο ηλεκτρονικών-συστήματος τετρακίνησης και η παρουσία μιας ιδιαίτερα εξελιγμένης ανάρτησης φροντίζει να το βγάζει ασπροπρόσωπο και στην άσφαλτο. Παρά τα χωμάτινα ελαστικά, το πανίσχυρο Ranger δεν θα αρνηθεί «πατήματα» σε ορεινό στροφιλίκι, ακόμα κι αν αυτά χρονομετρούνται! Το μόνο που χρειάζεται, είναι κάποιος στο τιμόνι που να ξέρει τι κάνει. Στην προκειμένη, όπως φανερώνει το τρομερό σώσιμο που κάνει ο οδηγός του σε μια γλιστερή δεξιά, έχουμε τον ιδανικό συνδυασμό μηχανής-ανθρώπου (εξ ου και η νίκη στην κατηγορία του).

Get it on Google Play Download on the App Store