Εξυπνάκιας έβαλε Ranger Raptor να «φορτίζει»

Έχουν που έχουν τον καημό τους οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τους χρόνους φόρτισης, την εύρεση ταχυφορτιστών και τον προγραμματισμό διαδρομών βάσει μπαταρίας, έχουν και τους «έξυπνους» να καταλαμβάνουν θέσεις φόρτισης. Παράδειγμα προς αποφυγή ο κάτοχος ενός Ford Ranger Raptor, που το «μετέτρεψε» σε EV για να παρκάρει.

Η εικόνα θα μπορούσε να ανήκει σε κάποιο μέρος της Ελλάδας, αλλά αναίσθητοι/ανεύθυνοι υπάρχουν παντού. Στη μακρινή Νέα Ζηλανδία λοιπόν, ο οδηγός του «Ράπτορα» προφανώς βαριόταν να ψάχνει για πάρκινγκ. Από τη στιγμή που εκεί, όπως εδώ καλή ώρα, η ηλεκτροκίνηση δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, οι περισσότερες θέσεις φόρτισης σε χώρους στάθμευσης μένουν κενές. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν, βέβαια, είναι πως στις ίδιες θέσεις μπορούν να φορτίζουν ηλεκτρικά πατίνια και scooter, που είναι πολύ περισσότερα σε αριθμούς. Άσχετα του τί φορτίζει και πόσο κυκλοφορεί πάντως, οι θέσεις με (συνήθως) πράσινο χρώμα και σήμανση την πρίζα θα πρέπει να μένουν ελεύθερες, όλο το 24ώρο, για ηλεκτρικά οχήματα.

Τέτοιο σίγουρα δεν είναι το κορυφαίο Ranger, σε οποιαδήποτε γενιά του. Διτούρμπινο ντίζελ το προηγούμενο, διτούρμπινο 3.0 V6 το σημερινό, ουδεμία σχέση με ρεύμα και λοιπά εναλλακτικά καύσιμα, συνεπώς καμία θέση να παρκάρει εκεί που υπάρχουν φορτιστές. Αλλά είπαμε, άμα είσαι «έξυπνος» όλα τα ταιριάζεις. Ο συγκεκριμένος μέχρι που έβαλε το καλώδιο της φόρτισης στην καρότσα, για να φαίνεται ότι -και καλά- το αυτοκίνητο φορτίζει. Ελπίζουμε αν εντοπίστηκε (πολύ πιθανό, γιατί εκεί κάνουν σχετικούς ελέγχους, όχι όπως εδώ), να έλαβε το ανάλογο πρόστιμο και κάποια στιγμή να γίνει άνθρωπος.

Meanwhile at Sylvia Parks limited EV charging parks
byu/PlatypusImpressive35 inauckland

Get it on Google Play Download on the App Store