Το νέο φθηνό αμάξι της Stellantis για την Ευρώπη

Ο όμιλος Stellantis θα διευρύνει τις μάρκες και τα αυτοκίνητα που θα πουλάει στην Ευρώπη, αυτή τη φορά με τη διάθεση πιο φθηνών ηλεκτρικών μοντέλων. Κάτι που θα επιτευχθεί με τη βοήθεια της Κινεζικής μάρκας Leapmotor. Τον περασμένο Οκτώβριο οι δύο εταιρίες υπέγραψαν συμφωνία και δημιούργησαν την κοινοπραξία Leapmotor International. H Stellantis επένδυσε 1,5 δις ευρώ για την απόκτηση του 20% της Leapmotor, ενώ στη Leapmotor International έχει το 51% των μετοχών. Μια κίνηση που της δίνει αποκλειστικά δικαιώματα για την εξαγωγή και πώληση, καθώς και την κατασκευή προϊόντων Leapmotor εκτός της Κίνας.

Το εικονιζόμενο μίνι ηλεκτρικό Leapmotor T03 θα ξεκινήσει να παράγεται από έτοιμα τμήματα, σε εργοστάσιο της Πολωνίας το τρέχον έτος. Βασικός στόχος της Stellantis είναι να ανταγωνιστεί αντίστοιχα μίνι φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως είναι το Dacia Spring. Το Leapmotor T03 έχει μήκος 3,6 μέτρα (όσο τα συμβατικά μίνι μοντέλα) και αποκλειστικά 5θυρο αμάξωμα. Το πλαίσιο του είναι κατασκευασμένο από 68% ατσάλι υψηλής αντοχής, ενώ φέρει διάφορες δομικές ενισχύσεις σε καίρια σημεία.

Για την ενίσχυση της ασφάλειας, εφοδιάζεται με τα γνωστά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αναγνώριση πινακίδων ταχύτητας και adaptive cruise control. Στον εξοπλισμό του ανήκουν ακόμα όλα τα στοιχεία ανέσεων, μαζί με οθόνες 8 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και 10,1 ιντσών για το infotainment. Το εσωτερικό του διακρίνεται παράλληλα για το νεανικό του στιλ με τις απλές και όμορφες γραμμές.

Το Leapmotor T03 είναι αμιγώς ηλεκτρικό, με αυτονομία 280 χιλιόμετρα και με κινητήρα ισχύος 95 ίππων. Περιλαμβάνει τρία προφίλ οδήγησης και 9 συνολικά διαθέσιμους συνδυασμούς. Άλλα μοντέλα της Leapmotor είναι το C11, ένα ενδιαφέρον σχεδιαστικά πολυτελές μεσαίο SUV μήκους 4.780 χλστ., το οποίο θα προσφέρεται σε εκδόσεις EV και Range Extender με 1.5 λτ. βενζινοκινητήρα. Εντυπωσιακό είναι και το μεγάλο fastback C01 με το κομψό αμάξωμα των 5.050 χλστ. μήκους, σε αμιγώς ηλεκτρικό ή με range extender για συνδυαστική αυτονομία 1.276 χιλιομέτρων. Αργότερα θα προστεθούν και άλλα μικρότερα SUV και Crossover για να καλύψουν περισσότερους αγοραστές.

Get it on Google Play Download on the App Store