Όλα στη φόρα για το Jeep Wagoneer S EV

Από το 2022 μας είχε ενημερώσει η Jeep για τις ηλεκτρικές προθέσεις της, αποκαλύπτοντας τότε 3 μοντέλα: το γνωστό μας Avenger που ήδη πωλείται, το πιο σκληροτράχηλο Recon που θα λανσαριστεί αργότερα εντός του 2024 και το Wagoneer S., που επίσης θα κάνει ντεμπούτο μέσα στο έτος και θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας. Μέχρι τώρα μόνο ως πρωτότυπο το είχαμε δει, αλλά χάρις σε μια ωραιότατη διαρροή μπορούμε πλέον να το θαυμάσουμε στην έκδοση παραγωγής.

Η ναυαρχίδα της αμερικανικής φίρμας εμφανίζεται «φτυστή» με το concept car, πλην ελαχίστων λεπτομερειών (βλέπε διαφορετικές ζάντες). Το μόνο που λείπει είναι το λογότυπο «WAGONEER» στο χείλος του καπό. Για τη σχεδίασή του βασικό ρόλο διαδραμάτισε η ανάγκη για κορυφαία αεροδυναμική απόδοση, που με τη σειρά της οδήγησε σε ένα ιδιαίτερα επιβλητικό αμάξωμα με απαλές γραμμές. Ασφαλώς, περίοπτη θέση θα έχει και η εμβληματική μάσκα με τα εφτά κατακόρυφα στελέχη, η οποία για την περίσταση θα διαθέτει και LED φωτισμό.

Το μεγάλο Jeep θα είναι το πρώτο μοντέλο της Stellantis που θα λάβει την ολοκαίνουργια πλατφόρμα STLA Large, ειδικά σχεδιασμένη για τα D και E segments. Το νέο πάτωμα θα προσφέρεται σε μια ευρύτητα διαστάσεων, με μήκος από 4.764 έως 5.126 χλστ., πλάτος 1.980 και 2.030 χλστ., ενώ το μεταξόνιο θα εκτείνεται ανάμεσα σε 2.870 και 3.075 χλστ. To μπόι του πρωτότυπου Wagoneer S δεν ανακοινώνεται, αλλά η Jeep έχει δηλώσει πως είναι λίγο μικρότερο από το Grand Cherokee, τουτέστιν κάτω από 4.914 χλστ. μήκος, 1.803 χλστ. ύψος, 1.968 χλστ. πλάτος και 2.964 χλστ. μεταξόνιο.

Διαθέσιμο αποκλειστικά με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το Wagoneer S θα έχει στάνταρ σύστημα τετρακίνησης 4xe με ηλεκτρονικό έλεγχο all-terrain και ένα σύνολο από προηγμένα συστήματα, εξελιγμένα με γνώμονα τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας. Επιπρόσθετα, οι επιδόσεις του νέου μοντέλου θα είναι εντυπωσιακές, αφού η ισχύς των 600 ίππων θα εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε ελάχιστα παραπάνω από 3,5 δευτερόλεπτα.

Get it on Google Play Download on the App Store