Εκθαμβωτικό το νέο MG Cyberster GTS

Μετά τις εξαιρετικές κριτικές για το ανοιχτό Cyberster, έρχεται η ώρα των αποθεωτικών σχολίων για το κουπέ. Η MG παρουσίασε την κλειστή έκδοση του κορυφαίου της μοντέλου, προς το παρόν σε μορφή πρωτοτύπου, αλλά έτοιμη να μπει στην παραγωγή.

Το Cyberster GTS Concept θα κλέψει τα βλέμματα στο Goodwood Festival of Speed, αντικαθιστώντας την υφασμάτινη οροφή του roadster με μια γεμάτη καμπύλες μεταλλική, που αναβαθμίζει συνολικά την εμφάνιση του βρετανικού (κινεζικού, δηλαδή) sportscar και οδηγεί στον επανασχεδιασμό του πίσω μέρους, το οποίο πλέον διακρίνεται για το πολύ πιο δυναμικό τελείωμα. Η έξτρα λαμαρίνα, ωστόσο, μπορεί να έχει επιφέρει «απώλειες» στον τρόπο ανοίγματος των θυρών, καθώς λογικά πλέον δεν ανοίγουν κάθετα. Δεν είναι σίγουρο, αλλά το γεγονός ότι στις φωτογραφίες το αυτοκίνητο δεν φαίνεται με τις πόρτες ανοιχτές, μάλλον αυτό δείχνει.

Πληροφορίες δεν υπάρχουν ούτε για το τεχνικό σκέλος, αλλά εκεί δεν αναμένουμε αλλαγές μεταξύ GTS και απλού Cyberster. Η βασική έκδοση παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα 340 ίππων και 475 Nm τοποθετημένο πίσω, προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,0 δλ. και αυτονομία 509 χλμ. από τη μπαταρία των 77 kWh. Το κορυφαίο Cyberster GT προσθέτει και έναν κινητήρα 204 ίππων μπροστά, διαμορφώνοντας τη συνολική απόδοση στα 510 άλογα και τα 725 Nm. Εδώ τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται στον εντυπωσιακό χρόνο των 3,2 δλ., με την αυτονομία αναμενόμενα να περιορίζεται στα 445 χλμ. (κοινή η συστοιχία των 77 kWh). Το GTS ενδεχομένως να εμφανίζει καλύτερα νούμερα αυτονομίας, αλλά και επιτάχυνσης στις υψηλότερες ταχύτητες, λόγω καλύτερης αεροδυναμικής.

Εκτός από το Cyberster ​​GTS Concept, η MG αποκάλυψε και το πρωτότυπο του EXE181. Ενός πειραματικού hypercar εμπνευσμένου από το EX181 του 1959, που είχε κάνει ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά, με εκπληκτικό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,181 (εξ ου και το δεύτερο συνθετικό του ονόματος), τουλάχιστον 1.000 ίππους και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,9 δευτερόλεπτα. Σε αντίθεση με το Cyberster GTS όμως, το EXE181 δεν πρόκειται να μπει στην παραγωγή.

Get it on Google Play Download on the App Store