Νέο υβριδικό Hyundai Staria με 245 άλογα

Η Hyundai διευρύνει τη γκάμα του φουτουριστικού της MPV Staria, προσθέτοντας στις επιλογές των 2.2 λτ. ντίζελ και 3.5 V6 το υβριδικό σύνολο των 245 ίππων, που γνωρίζουμε από το Tucson.

Αλλαγές δεν υπάρχουν σχεδιαστικά, με το εντυπωσιακό εμπρός μέρος και τη LED λωρίδα από άκρη σε άκρη να κερδίζει όλα τα βλέμματα. H απαστράπτουσα μάσκα και οι 18άρες ζάντες περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό, όπως και οι δυο ηλεκτρικές συρόμενες πόρτες, το ηχοσύστημα 12 ηχείων της Bose, ο ambient φωτισμός με 64 διαφορετικές αποχρώσεις, οι δερμάτινες επενδύσεις Nappa, ενώ προσφέρονται ακόμα και premium καθίσματα, που ανακλίνονται αυτόματα με το πάτημα ενός κουμπιού και παίρνουν «θέση χαλάρωσης», όπως αναφέρει η Hyundai. Όλες οι γνωστές λειτουργίες συνδεσιμότητας και άπαντα συστήματα ασφαλείας είναι στάνταρ, με τον οδηγό να ελέγχει τα πάντα μέσω της οθόνης αφής των 10,25 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό. Καινοτομία αποτελεί το σύστημα Passenger View, που επιτρέπει σε οδηγό-συνοδηγό την παρακολούθηση των δρώμενων στα υπόλοιπα καθίσματα. Μέχρι 11 επιβάτες μπορούν να φιλοξενηθούν, ενώ υπάρχει δυνατότητα διαρρύθμισης 9, 7, 5, ακόμα και μόνο 2 θέσεων.

Στα των μηχανικών μερών του υβριδικού Staria συναντάμε τον γνωστό τετρακύλινδρο τούρμπο των 1.598 κ.εκ. των 180 ίππων και 265 Nm ροπής., σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα 73 ίππων και 304 Nm. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 245 άλογα και 367 Nm, εξασφαλίζοντας στο βάρους 2.220 κιλών πολυμορφικό μέση κατανάλωση 7,7 λίτρων/100 χλμ. Η ενέργεια για τον ηλεκτροκινητήρα παρέχεται από μια μπαταρία με χωρητικότητα 1,49 kWh και τάση λειτουργίας τα 270V, η οποία βρίσκεται εγκατεστημένη κάτω από τα μεσαία καθίσματα. Η φόρτισή της εξασφαλίζεται από τον 1.6 T-GDi κατά την κίνηση του οχήματος και, φυσικά, μέσω ανάκτησης ενέργειας.

Το Staria Hybrid είναι ήδη διαθέσιμο στην αγορά της Κορέας, τόσο στην επαγγελματική Cargo όσο και την επιβατική έκδοση. Η πρώτη ξεκινά από τα 34,33 εκατ. γουάν (23.768 ευρώ), ενώ η δεύτερη από τα 36,53 εκατ. γουάν (25.292 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store